Gotvach.bg»Съвети»Кога се слага киселото зеле?

Кога се слага киселото зеле?

редакция:
Мариана В.Мариана В.
Джедай
3109
Кога се слага киселото зеле?

Кисело зеле, шкембе чорба и баницата със сирене според мнозина са Светата Троица на българската национална кухня. Тези три ястия са неизменна част от българския бит и култура.

За да стане готово киселото зеле за коледния зелник, то трябва да се сложи в края на октомври, началото на ноември. Трябва да имате предвид, че колкото по-студено е времето, толкова по-бавно ще стане.

След като наложите зелките в бидона и ги залеете със саламура, както се приготвя кисело зеле в бидон, трябва да ги затиснете, така че да не изплуват и редовно да ги претакате, докато станат готови.

Добре е след това да добавите няколко корена от хрян или натриев бензоат, за да стопирате процеса на ферментация и да се наслаждавате на свежата туршия чак до пролетта.

Вижте също защо омеква киселото зеле, как киселото зеле да стане по-бързо или научете защо киселото зеле хваща бяло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 4
50
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен