Gotvach.bg»Съвети»Как се настъргва джинджифил?

Как се настъргва джинджифил?

ЕлиЕли
Помощник Готвач
4124
Как се настъргва джинджифил?

Джинджифилът е добре позната на всеки от нас подправка. Още от векове се използвала за лечението на различни заболявания, а в последните години се използва силно и в почти всяка диета за отслабване. Препоръчва се при спазване на диети, защото той лесно ни отървава от задържаната вода.

Ето и някои от здравословните ползи на джинджифила, поради които е редно да консумирате тази вълшебна подправка:

- облекчава болките в ставите, защото има антивъзпалителни свойства, които облекчават артрит, ревматизъм и други;

- подобрява функциите на мозъка и паметта, отново благодарение на противовъзпалителните и антибактериалните си свойства;

- премахва гаденето благодарение на лютивината, която усещате при хранене;

- премахва газовете и облекчава стомашните болки, защото действа като пробиотик за нашата чревна флора;

- укрепва имунната система и ни отървава от вируси и настинки при редовна употреба;

- укрепва ноктите и косата и помага за растежа им;

- успокоява болките и ни помага да се борим със стреса.

Освен всичко това джинджифилът действа и като афродизиак и подпомага циркулацията на кръвта.

Тези и редица други причини могат да повлияят върху решението ни дали да консумираме джинджифил по-често. В комбнация с мед той е още по-полезен за нашето здраве.

Има няколко варианта за използването на тази подправка, сред които са настъргване, рязане, цял корен и други.

1. Ако решите да си направите чай с мед, лимон и джинджифил, може да загреете вода и малко преди да заври, да сложите корена от джинджифил вътре, като го оставите за кратко. След което добавяте меда и лимона.

2. Нарязан джинджифил - може да обелите с нож или белачка подправката и да я сложите в блендера, заедно с други плодове, за да си направите смути.

3. Настърган джинджифил - за да настържем джинджифил, ще ни е необходима белачка или нож и ренде. Когато обелим продукта, можем да го настържем на ренде, за да запазим полезните вещества в него. Преди да бъде обелен и настърган обаче, е необходимо старателно да бъде измит и обелен, а ако е млад корен, премахването на кората може да се пропусне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен