Пилешкото месо, което трябва да консумираме, не бива да ни ограничава до кокошки и пилета, а силно препоръчвам да се опитате поне веднъж да си сготвите и фазан например.
Този вид птица е доста малка, затова един фазан не би ви стигнал само за вашата порция, трябва добре да съобразите количеството на птиците според членовете на семейството си.
Ако фазаните, с които разполагате, са прясно отстреляни, би трябвало, преди да пристъпите към каквито и да било действия, първо, да оскубете перата, които ги покриват. Ако не сте скубали птица през живота си, препоръчвам ви да го направите на място, където разхвърчалите се пера на фазана не са проблем - на двора например.
След като сте оскубали перата, под течаща вода огледайте всяка по отделно дали не са останали малки пера, които никой със сигурност не иска да свари с фазана.
В подсолена вода фазаните се варят за около 30 до 40 минути, като отново, както при останалите пилешки меса, щом започне да се отделя пяна, е препоръчително да се отстранява с помощта на лъжица и да се изхвърля.
Оттам нататък според избраната рецепта, в която сте включили вкусните фазани, следвате указанията и приготвяте чудно ястие с фазан.
Коментари