Как да обелим патладжан?

Как да обелим патладжан?
Снимка: gotvach.bg

Патладжанът е зеленчук от сем Картофови. Зрее през летния сезон. Формата му е кръгла или продълговата и е оцветен в тъмно лилав цвят.

Нискокалоричен зеленчук е, с леко горчив вкус и лесно смилаем. Леко горчивият вкус на патладжана се маха, като се посоли и се остави да престои за известно време.

Но как да обелим патладжан?

Вариант 1: Патладжанът се измива с вода, дръжката му се отрязва и се обелва по дължина на ивици. Зрелият патладжан много добре се бели с белачка за картофи. Неузрял патладжан - само с нож.

Вариант 2: Налейте вода в тенджерка и доведете до кипене. Добавете сол. Солта ще помогне за повишаване на точката на кипене. След като водата заври, трябва да поставите патладжана в горещата течност, като следите да бъде изцяло потопен във вода.

Зеленчукът трябва да бъде във вода за не повече от три минути. Извадете патладжана от водата със вилица или специална щипка за скара например.

След това е необходимо патладжанът да се охлади, а след това с нож се отстранява кожата.

Готовият обелен патладжан може спокойно да се вложи в рецепти като лазаня с патладжани, печен патладжан на скара, пълнен патладжан.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати