Gotvach.bg»Съвети»Как се бели патладжан?

Как се бели патладжан?

Как се бели патладжан?

Патладжанът у нас е познат още като син домат. Широко е използван в традиционните ястия на Турция, Испания, Индия и Франция.

Патладжанът съдържа много полезни вещества. Част от тях са фосфор, калий, калций, магнезий, сяра, желязо и други.

Синия домат може да бъде тъмно виолетов или бял.

Консумацията на патладжан намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и ракови образования. Също така нормализира нивата на желязото в човешкия организъм.

В кората на патладжана се съдържат вещества, които подобряват кръвообращението в съдовете на главния мозък. Също така тези вещества имат противовъзпалителни свойства.

Консумацията на кората на патладжана намалява и риска от развитието на психични заболявания.

Как се бели патладжан?

При използването на патладжана за приготвянето на ястия той се бели тип зебра. Това означава, да се бели през лента. При този тип обелване на патладжана не се отстранява цялата кора. След обелването се реже на кръгчета или кубчета.

При печенето не е необходимо да се бели предварително. Той се пече с кората в печка, на скара или в чушкопек. След като е изпечен, едва тогава се бели патладжанът.

Никога не белете целия патладжан.

Кората на патладжан не бива да се консумира от възрастните хора.

Изобщо консумацията на патладжан не се препоръчва на хора страдащи от заболявания на жлъчката, черния дроб и бъбреците. Но ако пък нямате такива проблеми, ви препоръчваме да си приготвите пълнен патладжан, класическо имамбаялдъ, пържен патладжан, а защо не и мусака с патладжан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати