Как се готви месо от глиган?

Как се готви месо от глиган?

Месото от глиган се използва за храна от човека още от древни времена.

Това месо има силно изразен вкус. Месото от глиган има и много особености. Затова при приготвянето на глиганско трябва да се спазват някои правила.

Месото от глиган е подходящо за приготвянето на основни ястия.

Най-хубавата и ценната час от глигана е задния бут.

А средната част на глиган се дели на четири части. От средната и горната част е най-вкусното месо. От горната час се получават много хубави пържоли от глиган.

Първо, месото от глиган, което ще използвате, трябва да бъде хубаво изчистено от четината.

Трябва да знаете, че глиганското има неприятна миризма, особено ако е по-старо. Месото на по-младите глигани, както и на женските, по-рядко има неприятна миризма.

За да се премахне миризмата на глиганското, почистеното месо от глиган трябва да се накисне за няколко часа. То се накисва в двупроцентов разтвор от вода и оцет още за поне пет часа. Ако разполагате с време, е хубаво да го оставите една нощ в този разтвор.

Пържолите от глиган трябва първо да се начукат хубаво, преди да бъдат изпържени или изпечени.

Рейтинг

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати