Gotvach.bg»Съвети»Как се пържи фиде?

Как се пържи фиде?

Как се пържи фиде?
Снимка: Yordanka Kovacheva

Пърженото фиде е интересна добавка към различни ястия. В някои култури се сервира с рибни ястия или доматени супи.

За приготвянето на пържено фиде са ви необходими малко продукти и търпение. Ето как се пържи фиде!

Необходими продукти: краве масло - 60-80 грама, фиде - 200 грама, сол, вода - 2 чаени чаши

Начин на приготвяне: В приготвянето на пърженото фиде няма нищо сложно.

В тиган се слага кравето масло да се разтопи. Когато маслото се сгорещи в него се натрошва фидето. То не трябва да се натроши на много малки парчета, а на средно големи.

Натрошеното фиде се запържва, докато стане кафяво.

Трябва да получи цвета на карамел. При пърженето на фидето трябва да се внимава. То се изпържва много бързо. Затова трябва да се разбърква много често.

След това то се овкусява със сол на вкус. Към пърженото фиде се изсипват две чаени чаши вода и се оставя на котлона, докато напълно се изпари водата. Фидето отново се разбърква от време на време.

Ако има нужда, може да добавите още малко вода.

Пърженото фиде може да приготвите и с ориз, патешко и други.

Например пържено фиде с пилешко е класическа китайска рецепта. Наистина са много ястията на тиган с фиде.

Пърженото фиде трябва да се сервира, докато е още топло.

Ако все още не сте приготвяли пържено фиде, пробвайте го.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати