Gotvach.bg»Съвети»Как се панират пържоли?

Как се панират пържоли?

МиссаМисса
Помощник Готвач
314
Комплект от 3 японски ножа с калъф за носене
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 3 японски ножа с калъф за носене
79.00 лв.

Панировката придава хубав вкус и стил на приготвеното от вас. Може да се панират сирена, кашкавали, месо и други. Зеленчуците много вкусни и панирани, така че не бива да се пропуска експеримента с различни продукти и панировки.

Щом се отнася до пържоли може да се експериментира с подправките, които се използват, за да бъде по-богат и плътен вкусът. Самата панировка за пържолите може да се направи лесно в трикомпонентен вариант - яйце, брашно, галета. Следват се класическите методи при паниране.

Първо се разбива яйцето, приготвят се останалите компоненти в купички. Пържолата се потапя първо в яйцето, а после в брашното.

Трябва да бъде добре покрита с брашно, за да потопите отново в яйце и след това в галета. Последната стъпка при нужда може да се повтори до пълното покритие на панировката на пържолата.

Но най-важното е панираните пържоли да бъдат поднесени с подходящ микс от поправки. Като вариант предлагам: босилек, риган, мащерка.

А за тези които харесват вкуса на чесъна, може да опитат да приготвят чеснова панировка. Успех! Приятни кулинарни приключения!

Ако обичате панираните ястия, освен панирани пържолки, препоръчваме да си приготвите:

- панирани сиренца;

- панирани патладжани;

- панирани тиквички;

- панирани калмари;

- панирани миди;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Потребител#224449
Потребител#224449
Аз искам да кажа,че първо се потапя в брашното и след това в яйцето.Това с цел,за да може яйцето да се запечата по-добре.
30.07.2020 04:35
3