Панировката придава хубав вкус и стил на приготвеното от вас. Може да се панират сирена, кашкавали, месо и други. Зеленчуците много вкусни и панирани, така че не бива да се пропуска експеримента с различни продукти и панировки.
Щом се отнася до пържоли може да се експериментира с подправките, които се използват, за да бъде по-богат и плътен вкусът. Самата панировка за пържолите може да се направи лесно в трикомпонентен вариант - яйце, брашно, галета. Следват се класическите методи при паниране.
Първо се разбива яйцето, приготвят се останалите компоненти в купички. Пържолата се потапя първо в яйцето, а после в брашното.
Трябва да бъде добре покрита с брашно, за да потопите отново в яйце и след това в галета. Последната стъпка при нужда може да се повтори до пълното покритие на панировката на пържолата.
Но най-важното е панираните пържоли да бъдат поднесени с подходящ микс от поправки. Като вариант предлагам: босилек, риган, мащерка.
А за тези които харесват вкуса на чесъна, може да опитат да приготвят чеснова панировка. Успех! Приятни кулинарни приключения!
Ако обичате панираните ястия, освен панирани пържолки, препоръчваме да си приготвите:
- панирани сиренца;
- панирани калмари;
Коментари