Gotvach.bg»Съвети»Как се прави млечен сироп за баница и сладкиши

Как се прави млечен сироп за баница и сладкиши

НикиНики
Гуру
1411
Как се прави млечен сироп за баница и сладкиши

Няма българин, който да не знае, че баницата е едно от многобройните ястията, с които се гордее българската кухня почти в целия свят.

Не напразно е наречена Царицата на трапезата. Вариантите ѝ за приготвяне са многобройни както в солен, така и в сладък вариант.

Плънката, която можем да сложим, е също така доста разнообразна - любими са както сладките баници, така и солените варианти.

За да имаме страхотен завършек на нашата сладка и сочна баница или сочен сладкиш, с който да впечатлим нашето семейство или гости, е нужно да си направим млечен сироп за баница или сладкиши, който се приготвя за нула време.

За целта са ни нужни следните съставки:

Прясно мляко-3 ч.ч.

Захар-1-1 и 1/2 ч.ч.

Ванилия-2 бр.

В тенджера си слагаме прясното мляко и го оставяме на тих огън да заври. Прибавяме захарта при непрекъснато бъркане, докато се разтопи. Добавяме двете ванилии и отнемаме от котлона.

Оставяме сиропа да се охлади, но не много. Заливаме нарязаните и изстинали баница или сладкиш.

Хубаво е да постоят с млечния сироп, преди сервиране, за да попие хубаво сиропът - колкото повече, толкова по-добре.

Вече знаете как се прави млечен сироп за баница, остава да си приготвите някоя от тези изпитани рецепти за:

- млечна баница;

- млечно реване;

- баница с ябълки;

- или къпана баница;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен