Макар и не предпочитана от доста хора, свинската пача е един истински деликатес и чудно мезе. Приготвянето и е предимно в зимните месеци.
За да приготвите пача, трябва да се въоръжите с време и търпение, защото процесът на готвене е дълъг. Също така и за да спестите от сметката за ток, е хубаво да се приготви на газов котлон или огън.
За по-бърз вариант много домакини предпочитат да готвят пача в тенджера под налягане.
Необходими продукти за традиционна пача:
Свински крака - 2 бр.
Свински уши - 2 бр.
Свинска опашка - 1 бр.
Свинска муцуна - 1 бр
Част от главата заедно с кожата около - 300 г
Шарено месо - 300 г
Черен пипер
Оцет
Чесън
Червен лют пипер
Сол
Начин на приготвяне на традиционна пача:
Всички продукти измиваме добре, нарязваме ги на парчета, поставяме ги в тенджера и заливаме с вода до пълното им покриване, посоляваме. Варим продуктите до пълната им готовност. Месото трябва да се отделя от костите.
Изваждаме продуктите и оставяме да се охладят. Обезкостяваме ги и нарязваме на много дребно.
Бульона прецеждаме. В купичка си слагаме начукания чесън, сухите подправки и оцет. В чиния сипваме част от месото и част от бульона.
Гарнираме пачата с чесновата смес, разбъркваме добре да се смесят всички продукти, и поднасяме с чаша червено вино или бира.
Наздраве и да Ви е сладко.
Коментари