Купете прясно месо от специализиран магазин за месо. Измийте го и го подсушете.
Поставете го в купа и го осолете от двете страни, но не прекалявайте, защото може да го пресолите. По-принцип предварителното солене на месото, го стяга и има шанс да стане жилаво след готвене. Затова може да посолите вече почти готовото запържено месо.
Поставете месото в хладилника за 2 часа, след което вземете дъска за рязане и кухненски нож. Нарежете месото на квадратни парчета. Включете котлона и поставете тиган, в който налейте 4 с.л. олио и изчакайте да се сгорещи.
Последователно едно след друго слагайте осолените парчета месо. Пържете до постигане на златиста коричка от едната страна. Когато парчетата месо са изпържени, ги обърнете от другата страна да се изпържат.
Извадете местните хапки с готварска решетъчна лъжица. Когато пържите месото по желание, ако искате да бъде в сос, можете да добавите две лъжици доматено пюре овкусено със изстискан лимон.
Разбъркайте и оставете месните хапки да се овкусят в доматеното пюре. След това добавете една чаена чаша вода и разбъркайте. Оставете да къкри да слаб огън, докато водата малко намалее.
В купа сложете една супена лъжица брашно и малко вода. Разбъркайте и добавете сместа към месото. Разбъркайте готовото запържено месо и го поръсете с пресен магданоз.
Ако обичате вкусна на вкусно приготвено месо на тиган, препоръчваме да опитате нашите рецепти за:
- пържени дробчета;
Коментари