Как ви звучи думата скир? Нещо интересно или нещо непознато?
Продукт с интересното наименование скир се отнася към богатството на млечните храни, които са полезни и известни със своите благоприятни здравословни ефекти при консумацията им.
Неговата консистенция наподобява тази на цеденото кисело мляко. Но той не спада към групата на киселите млека.
Технологията на производството на скир включва използването на сирищен ензим, както при технологията за направа на сирене.
По тази причина скирът е по-известен като исландско меко и леко сирене. Той до такава степен е навлязъл в исландските традиции, че става част от исландската национална кухня.
Използва се широко в хранителните диети по целия свят. Известен е с високото си съдържание на полезни протеини и по тази причина е широко застъпен като лесноусвоима високопротеинова храна. Включен е в много диети.
Скирът е много полезен за малките деца, за спортистите и препоръчителен за вегетарианците, както и за всички хора, които търсят здравословен и добре балансиран хранителен режим.
Коментари