Амигдалин
Търсиш информация за Амигдалин? Разгледай последните ни публикации и статии за Амигдалин.
АмигдалинИма ли амигдалин ползи за здравето
Няма научни доказателства, че амигдалинът има положителен ефект върху здравето на човека....
Полезни ли са кайсиевите ядкиОсвен, че съдържат в себе си много полезни вещества, в ядките на кайсията се наблюдава и коварното присъствие на цианогенния гликозид амигдалин. Амигдалинът в малки дози има доказано противораково действие....
Кайсиевите ядки спират развитието на ракаКайсиите и техните ядки са богати на витамин B17 или т.нар. амигдалин или лаетрил. Амигдалинът е съставен от две захарни молекули. Едната е бендалзехид, а другата - цианид....
Храни, богати на витамин В17Сведения за свойствата, действието и възможностите на веществото, изолирано от семената на горчивия бадем, датират от 1830 година, когато френски химици го изолират и му дават името гликозид амигдалин....
Kайсиеви ядки – лекарство и хранаАмигдалин (витамин B17) се съдържа в стотици храни, но тези, които са особено богати на амигдалин са изчезнали до голяма степен от нашата диета....
Витамин В17Смята се, че съдържанието на амигдалин в 50 кайсиеви ядки е изключително опасно за човешкото здраве. Смъртоносната доза амигдалин е 1 грам и се съдържа в около 100 ядки....
Кайсиеви ядкиСъдържанието на амигдалин в 50 кайсиеви ядки може да причини фатален край. Смъртносната доза амигдалин е 1 грам и се съдържа в около 100 г ядки....
ЗеленикаБолкоуспокояващото действие се дължи на съдържанието на амигдалин. При неговото разлагане в червата се отделя силна киселина, която действа анистезиращо....
Меню за летните горещиниНо костилките в плодовете като вишни, череши, праскови, кайсии съдържат амигдалин и емулсин. В присъствието на вода или слюнка тези вещества се превръщат в сенилна киселина....
За какво е полезна дюлята?Не трябва да се смилат семките, защото ще отделят отровното вещество амигдалин, което дава на дюлята лекия аромат на горчив бадем....
Семките на дюлите - ползи и приложениеПрепоръчва се семките на дюлите да се киснат в студена вода, за да се предотврати извличането на съдържащия се гликозид амигдалин, който е отровно вещество....