Gotvach.bg»Статии»Консумация на Зеленчуци
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Супер идеи за консумация на повече зеленчуци
Ето ви няколко съвета, които ще ви помогнат да увеличите дневната си доза зеленчуци.
1. Добавете зеленчуци към яйцата....
Защо трябва да се откажете от консумацията на тези зеленчуци?
Това е и причината някои хора да трябва да се откажат от консумацията на този зеленчук....
Противовъзпалителните и лечебни свойства на задушените зеленчуци
Ползи от консумацията на задушени зеленчуци
- Подпомагат поддържането на теглото в здравословни граници най-вече в студените месеци на годината, когато се консумират повече мазнини....
Най-хранителните листни зеленчуци
Има обаче определени зеленолистни зеленчуци, които се смятат за най-полезни за консумация. Това е така, тъй като техният състав е най-качествен и многокомпонентен....
Храните, които водят най-често до хранително натравяне
Затова винаги когато носите вкъщи плодове и зеленчуци, се грижете те да са добре почистени и измити - така ще бъдете сигурни, че по тях не е останало нещо опасно, което може да застраши здравето ви по време на консумация....
Плодове и зеленчуци, подходящи за кърмачкиИменно лещата, грахът, бобът са тези зеленчуци, които също са добри източници на желязо и консумацията им в умерени количества е препоръчителна....
1
Похапването на този зеленчук ще ви направи гении!
Всекидневната консумация на зелени листни зеленчуци се оказва изключително полезна за мозъка.
Салата и зелените листни зеленчуци стимулират мозъчната дейност. Консумацията им дори може да ви предпази от деменция....
Как да се отървем от нитратите?
Водата - преди да консумирате някой зеленчук, най-добрият избор за премахване на нитратите е той да бъде сварен преди консумацията. Това обаче не може да се случи с краставиците или свежите зелени салати....
Диета за подут стомах
Газираните напитки, както и суровите зеленчуци, също трябва да се изключат от менюто при подут стомах. Зеленчуците трябва да се консумират, приготвени на пара или печени....
Отслабнете лесно с Холистично хранене! Ето как
Не се препоръчва консумацията на тестени изделия;
- Зеленчуците, които консумирате за обяд и вечеря (салата), е желателно да са сурови;
- Да се избягва консумацията на бял ориз - за предпочитане е кафяв пълнозърнест...
Как да съхраняваме различните зеленчуци
зеле, карфиолът, тиквички, патладжаните, чушките и целината се съхраняват при температура 10-15 С и са годни няколко седмици;
- Бакла, зеленият фасул, броколи и краставиците, съхранявани на 10-12 С, са годни за консумация...
Кои са плодовите зеленчуци?
Всички други годни за консумация части на растенията се считат за зеленчуци. Зеленчукът от своя страна се счита за тревисто растение, отглеждано заради ядивната си част....
За неустоима кожа хапвайте моркови и сливи
Извън консумацията с разкрасителна цел, хрупкавите зеленчуци трябва да присъстват често в ежедневното меню....
Европейците се стреснаха, намалиха консумацията на месо
Проучване във Великобритания показва, че повечето от жителите на Острова са намалили консумацията на месо, преминавайки на средномесна диета, която включва еднакво количество месо и зеленчуци....
Кои са нощните зеленчуци и опасни ли са?
В интерес на истината заради наличието на тези вещества само малка част от нощните зеленчуци е годна за консумация....
Брюква (Рутабага)
Химичен състав и хранителна стойност на Рутабага
Хранителните вещества в зеленчука са многобройни и оттам идват ползите от консумацията му....