Gotvach.bg»Статии»Консумация на червено месо
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Консумация на червено месо

Търсиш информация за Консумация на червено месо? Разгледай последните ни публикации и статии за Консумация на червено месо.
Предимства и недостатъци от консумацията на червено месоПредимства и недостатъци от консумацията на червено месо
15 Юли
Следващия минус за консумацията на червено месо е фактът, че то предизвиква наддаване на тегло....
Ново за вредата от консумацията на червено месоНово за вредата от консумацията на червено месо
15 Февр.
Според данните честата консумация на червени меса и преработени меса увеличава лошия холестерол и повишава риска от запушването на жизненоважни кръвоносни съдове....
Колко често и в какви количества се препоръчва консумацията на червено месо?Колко често и в какви количества се препоръчва консумацията на червено месо?
07 Януари
Най-напред какво влиза в понятието червено месо? Отговорът е, че това е месо с червен цвят и съдържание на наситени мазнини и холестерол. На това описание отговарят телешкото и свинското месо....
Колко често и в какви количества се препоръча консумацията на червено месо?Колко често и в какви количества се препоръча консумацията на червено месо?
07 Дек.
Независимо обаче какъв вид червено месо ядете, то е много хранително и с високо съдържание на хранителни вещества. Ето колко често и в какви количества се препоръча консумацията на червено месо....
Австралийците са лакомници номер 1 в светаАвстралийците са лакомници номер 1 в света
16 Ноем.
Не е нужно консумацията на червено месо да спре напълно, но е нужно да се ограничи, казва докладът на проучването от Световната здравна организация....
Повишава ли червеното месо риска от рак на гърдата?Повишава ли червеното месо риска от рак на гърдата?
18 Септ.
От години Световната здравна организация е установила, че червеното месо е вероятен канцероген, а последните данни сочат, че ракът на гърдата е един от тези, които са най-свързани с консумацията на тези продукти....
Червеното месо може да е опасно за здраветоЧервеното месо може да е опасно за здравето
22 Август
Редовната консумация на пържено или печено червено месо, най-вече свинско и бекон, увеличават риска от рак на пикочния мехур, предупреждават учени от Cancer Center към Университета на Тексас....
Червеното месо увеличава риска от инсулт!Червеното месо увеличава риска от инсулт!
27 Ноем.
Въпреки че е богат източник на протеини, консумацията на червено месо увеличава риска от инсулт, показва експертно проучване, цитирано от Ройтерс....
Свръхконсумацията на червено месо води до бъбречна недостатъчностСвръхконсумацията на червено месо води до бъбречна недостатъчност
30 Август
Най-вече на червено месо. А това определено е вредно за здравето....
Белите или червените меса са по-полезниБелите или червените меса са по-полезни
03 Март
Консумацията на месо датира от зората на цивилизацията. Още в древността хората са ловували, за да се изхранват....
Европейците се стреснаха, намалиха консумацията на месоЕвропейците се стреснаха, намалиха консумацията на месо
11 Февр.
Заплахата от поява на ракови заболявания е по-голяма и при консумацията на червено месо, казва СЗО....
Червеното месо не е вредно, а полезноЧервеното месо не е вредно, а полезно
07 Март
1
Проучвания, проведени върху две групи доброволци са доказали, че умерената консумация на постно червено месо може дори да подобри работата на сърцето....
Беконът и надениците убиват колкото алкохолът и цигаритеБеконът и надениците убиват колкото алкохолът и цигарите
12 Януари
Световната здравна организация заклейми консумацията на надениците и бекона. Тя ги вкара в черния списък на храните, които предизвикват рак....
ЧоризоЧоризо
07 Март
Ако обаче чоризото е изсъхнало добре, то се превръща в отлично мезе за директна консумация, а вкусът му се допълва идеално от чаша хубаво червено вино....
Заменете преработените меса с тезиЗаменете преработените меса с тези
22 Септ.
Освен това редовната консумация на сготвено при високи температури червено месо може да доведе рак на бъбреците, рак дебелото черво и рак на панкреаса....
Противовъзпалителни храниПротивовъзпалителни храни
16 Март
Червени боровинки Те възпрепятстват растежа и разпространението на рака на гърдата, на дебелото черво и на простатата....