Gotvach.bg»Статии»Консумация на червено месо
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Ново за вредата от консумацията на червено месо
Според данните честата консумация на червени меса и преработени меса увеличава лошия холестерол и повишава риска от запушването на жизненоважни кръвоносни съдове....
Предимства и недостатъци от консумацията на червено месо
Следващия минус за консумацията на червено месо е фактът, че то предизвиква наддаване на тегло....
Колко често и в какви количества се препоръчва консумацията на червено месо?
Непреработените червени меса също не са еднородна група. Има органично произведено червено месо и неорганично.
Органичното червено месо
Смята се, че е по-здравословно от рутинно произведеното....
Колко често и в какви количества се препоръча консумацията на червено месо?
Независимо обаче какъв вид червено месо ядете, то е много хранително и с високо съдържание на хранителни вещества.
Ето колко често и в какви количества се препоръча консумацията на червено месо....
Австралийците са лакомници номер 1 в света
Не е нужно консумацията на червено месо да спре напълно, но е нужно да се ограничи, казва докладът на проучването от Световната здравна организация....
Повишава ли червеното месо риска от рак на гърдата?
През годините е установена връзка между червеното месо и други заболявания. Така например се вярва, че редовната му консумация е свързана и с рак на дебелото черво, сърдечни и съдови заболявания, диабет....
Червеното месо може да е опасно за здравето
Редовната консумация на пържено или печено червено месо, най-вече свинско и бекон, увеличават риска от рак на пикочния мехур, предупреждават учени от Cancer Center към Университета на Тексас....
Червеното месо увеличава риска от инсулт!
Въпреки че е богат източник на протеини, консумацията на червено месо увеличава риска от инсулт, показва експертно проучване, цитирано от Ройтерс....
Свръхконсумацията на червено месо води до бъбречна недостатъчност
Много специалисти посочват, че съществува връзка и между консумацията на червени меса и риска от сърдечно-съдови заболявания, та дори и рак на стомаха....
Белите или червените меса са по-полезни
Консумацията на месо датира от зората на цивилизацията. Още в древността хората са ловували, за да се изхранват....
Европейците се стреснаха, намалиха консумацията на месо
Заплахата от поява на ракови заболявания е по-голяма и при консумацията на червено месо, казва СЗО....
Червеното месо не е вредно, а полезноПроучвания, проведени върху две групи доброволци са доказали, че умерената консумация на постно червено месо може дори да подобри работата на сърцето....
1
Беконът и надениците убиват колкото алкохолът и цигарите
Световната здравна организация заклейми консумацията на надениците и бекона. Тя ги вкара в черния списък на храните, които предизвикват рак....
Чоризо
Ако обаче чоризото е изсъхнало добре, то се превръща в отлично мезе за директна консумация, а вкусът му се допълва идеално от чаша хубаво червено вино....
Заменете преработените меса с тези
Освен това редовната консумация на сготвено при високи температури червено месо може да доведе рак на бъбреците, рак дебелото черво и рак на панкреаса....