събота, 19 април
Блокче шоколад на ден бори лошия холестерол
Хранене при проблеми

Блокче шоколад на ден бори лошия холестерол

0

10-20 грама шоколад на ден са в състояние да прогонят лошия холестерол от вашия организъм и да регулира нивата на холестерола като цяло. Хапването на какао и действието на полифенолите.

1

Холестерол

Холестерол - Списък на статиите касаещи Холестерол. Научете това, което ви трябва относно Холестерол. Приятно гледане на най-новите материали, класации и препоръки касаещи Холестерол.
 • Холестерол - Ягоди срещу лош холестерол
  Хранене при проблеми

  Ягоди срещу лош холестерол

  28.03.20140

  Похапването на 500 г ягоди на ден може да помогне за побеждаване на т. нар. лош холестерол, сочат резултатите от проучване.

 • Холестерол - Фибрите могат да ни избавят от висок холестерол
  Хранене при проблеми

  Фибрите могат да ни избавят от висок холестерол

  16.03.20140

  Започваме с ограничаване на наситените мазнини, но диетолозите твърдят, че да ограничим храните, които повишават холестерола, съвсем няма да бъде достатъчно.

 • Холестерол - Диетични фибри
  Минерали

  Диетични фибри

  14.03.20140

  Диетичните фибри намаляват холестерола, нормализират кръвната захар и насърчават редовността на червата. Категории диетични фибри: Целулоза, Клей, Пектини, Лигнин. Храни с диетични фибри.

 • Холестерол - 5 причини ДА НЕ ПИЕТЕ кафе
  Кое за какво е полезно

  5 причини ДА НЕ ПИЕТЕ кафе

  08.03.201416

  Много са ползите от най-популярната ободряваща напитка в света - кафето. Но кафето повишава кръвното и е вредно за сърцето, води до безсъние, образува налепи на зъбите, повишава холестерола.

 • Холестерол - От 2 до 4 яйца седмично за здравословното меню
  Кое за какво е полезно

  От 2 до 4 яйца седмично за здравословното меню

  27.02.20140

  През последните години много изследвания показват, че лошият холестерол не се завишава консумация на богати на холестерол храни. Смяташе се че яйцата причиняват редица сърдечно съдови заболявания.

 • Холестерол - Какво е олестра и крие ли рискове?
  Кое за какво е полезно

  Какво е олестра и крие ли рискове?

  27.12.20130

  Олестрата често присъства в състава на храните, които купуваме. Това представлява заместител на мазнината, която не съдържа никакви мазнини, калории и холестерол. Често се изписва и като Олеан.

 • Холестерол - Храни, които повишават холестерола
  Хранене при проблеми

  Храни, които повишават холестерола

  12.11.20130

  Причините за високия холестерол могат да са генетични или да са свързани с нездравословен начин на живот. Липсата на физическа активност също допринася са високите нива на холестерола. Кои са противопоказните храни при висок холестерол?

 • Холестерол - Нарът пази сърцето от инфаркт
  Кое за какво е полезно

  Нарът пази сърцето от инфаркт

  31.10.20130

  Нарът е познат от хиляди години. Произходът му се търси в земите на днешен Иран и Афганистан. През годините той се е разпространил на далеч в Средиземноморието и на изток към Индия, Китай и Япония.

 • Холестерол - Разрешени храни при висока кръвна захар
  Диета при проблеми

  Разрешени храни при висока кръвна захар

  30.09.20130

  Глюкозата осигурява енергия за клетките на тялото, а инсулинът транспортира глюкозата от кръвта в клетките на организма. Когато човек не разполага с достатъчно инсулин обаче, тази глюкоза не е в състояние да достигне до клетките.

Какво другите търсят

Полезна информация и съвети касаещи Холестерол. Готвач.бг се стреми да публикува често развлекателни статии на тема Холестерол. Имаш предложение или критика към портала? Свържи се с нас, ще бъдем доволни да подобрим и разнообразим нашата рубрика Холестерол. Готвач.бг - най-подробният сайт за готварски рецепти, правилно хранене и Холестерол. Холестерол, препоръки и идеи. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.