четвъртък, 18 декември
Новите правила при етикирането на храните
Любопитно

Новите правила при етикирането на храните

0

На този етап от Брюксел не са взели решение по какъв начин ще се изписват трансмазнините на етикетите на храните. Ако се докаже, че тези мазнини са вредни, страната ни ще подкрепи забраната за тяхното използване при производството на храни.

1

Храни

Обзор на публикациите и темите касаещи Храни. Научете онова, което искате да знаете. Приятно гледане на най-четените авторски публикации, класации и заръки касаещи Храни.
 • Храни - Забраняват трансмазнините, ако докажат вредата имКулинарни Новини

  Забраняват трансмазнините, ако докажат вредата им

  15.12.20140

  Тези дни в сила влизат новите европейски изисквания за етикетите. В тях се изисква алергените в храните да се изписват на светен фон или с различен шрифт на етикетите на храните по рафтовете в магазините.

 • Храни - Ето защо налитаме на сладки и мазни храниЛюбопитно

  Ето защо налитаме на сладки и мазни храни

  12.12.20140

  Вкусовите рецептори на човек се манипулират, като се изпраща сигнал от храносмилателния тракт, който се предава на мозъка – това се случва с помощта на Nervus vagus или блуждаещия нерв.

 • Храни - Храните, които ни носят здраве през зиматаКое за какво е полезно

  Храните, които ни носят здраве през зимата

  10.12.20140

  За да преодоляваме настинките и вирусите през зимния сезон, трябва да наистина да внимаваме с какво се храним. Ето и няколко продукта, които ще помогнат да не се разболяваме през зимата.

 • Храни - Психологическо обяснение на зависимостта от хранитеХранене при проблеми

  Психологическо обяснение на зависимостта от храните

  29.11.20140

  Зависимостта от храните или хранителната наркомания е сложен процес, който дълго време учудва учени и специалисти. Едва в средата на миналия век става ясно, че преяждането е вид токсикологична зависимост.

 • Храни - Храните, които изострят апетитаКое за какво е полезно

  Храните, които изострят апетита

  20.11.20140

  Специалисти от областта на храненето са категорични, че има храни, с които, колкото и да се тъпчем, не само че няма да ни заситят, но и ще изострят още повече апетита ни.

 • Храни - Фермерски пазар с биопродукти радва русенциКулинарни Новини

  Фермерски пазар с биопродукти радва русенци

  16.11.20140

  Фермерски пазар, който отвори врати на 15 ноември, ще радва русенци с здравословни и биопродукти без грам консерванти или други добавки. Пазарът ще се провежда всяка събота.

 • Храни - Купуваме по-малко хляб, зеленчуци и млякоКулинарни Новини

  Купуваме по-малко хляб, зеленчуци и мляко

  15.11.20140

  Данните на Националния статистически институт показват, че за последното тримесечие потреблението на хляб, тестени изделия, млечни продукти и зеленчуци у нас е спаднало.

 • Храни - Здравословни заместители на вредните храниКулинарни Съвети

  Здравословни заместители на вредните храни

  04.11.20140

  Всеки кулинар си има свои техники за сгъстяване на крем супа. Някои си служат с калорични продукти като сметаната например. Тя обаче може да бъде успешно заменена със сладки картофи.

 • Храни - Съветите на Петър Дънов за храненетоЛюбопитно

  Съветите на Петър Дънов за храненето

  02.11.20141

  Според духовния учител на Бялото братство Петър Дънов чрез процеса на хранене човек се свързва със Земята и макар че действието изглежда съвсем обикновено, то не е.

Какво другите търсят

Полезна информация и препоръки касаещи Храни. Готвач.бг се грижи да добавя постоянно развлекателни текстове. Имаш предложение или критика към Готвач.бг? Обърни се към нас, ще се постараем да подобрим и разнообразим тази рубрика. Готвач.бг - най-подробният сайт за подбрани рецепти, правилно хранене. Храни, мнения и оценки. За контакт с екипът на Готвач.бг пиши тук. Готвач.бг - тук готвачът си ти.