Гаспачо така или иначе се прави винаги С краставица. Този суров жълтък трябва да е някаква новост или експеримент, няма испанец който да прави Гаспачо с жълтък, нито със домати от консерва, нито пък с лимон. Слага се оцет.
Кога се слага основния продукт доматите - не е споменато. Само в началото се казва, че се попарват и накълцват..., но кога се слагат в супата, преди или след лука и морковите?
Доматена супа- да, но не е крем супа,тъй като продуктите са нарязани на парченца, а не пасирани.
Нали загряваме маслото със меда и содата в началото, тогава защо след като сместа се охлади казвате да се добави пак маслото заедно с яйцата и захарта? Последно, къде се слага маслото? Благодаря.
Здравейте. Не знам как очаквате да получите мек и пухкав безглутенови хляб - няма как да стане, освен ако не е нещо като кекс и да е с химически набухватели. Съветвам Ви да опитате да "поиграете" с температурата на печене и според специфичността на вашата фурна да откриете кои са подходящите градуси на печене на такъв хляб. Казвам го защото при по- ниска температура той ще изсъхне още повече, при много висока ще остане суров отвътре. Просто трябва да улучите точната температура, това е ключето според мен. Иначе пропорциите са си точни, рецептата е от известен и уважаван кулинарен сайт и е сполучлива.
А, освен това, как точно се консумират печени зърна от спелта или елда? Те ще станат камък твърди и това не може да се яде. Според мен трябва да са само овесени ядки и нищо друго. На снимката също се виждат, че са с овесени ядки, което е всъщност нормалното.
Липсват продуктите за какаовия слой. Писано е само черен шоколад, но в описанието се казва, че въпросният какаов слой се прави от горните три продукта, които никъде не фигурират. Само има кокосова захар, но тя е за основата и би трябвало за слоя да има друга.
А черния шоколад всъщност е само за поръсване отгоре и е съвсем отделно. Нещо е сбъркана рецептата.
Ако пържите 8 минути скариди които вече веднъж са варени просто ще получите едни безвкусни и сухи неща. Също така - няма как времето за готвене на замразени скариди (без предварително размразяване) и пресни такива да е едно и също. Да не говорим, че 8 минути са твърде много, а за кралските скариди 10-12 минути - пак е много време.
Ако както казвате се готвят до изпаряване на водата, тогава изобщо не говорим за пържене. Изпуснат ли вода, те започват да се варят а не да се пържат.
Готови са, когато променят цвета си - от сивкав на оранжев (с изключение на видовете които са си бели и преди и след термичната обработка, те се познават че са готови по това че загубват прозрачния си оттенък).
А сигурна ли сте че сте приготвяли сурови, тоест пресни бутчета или са били Конфи, както често ги продават?Защото разликата е огромна. Пресните няма как да се сготвят на тиган по описания начин, в никакъв случай. То пилешки бутчета едвам биха станали така, а патешкото се води дивечово месо и се готви дълго време (с изключение може би на гърдите). При бутчета, които се продават конфитирани, ок, по тази рецепта могат да се направят, но дотам.
Супер бонбони, но нищо общо с Рафаело. Присъствието на кокос в дадени бонбони не ги прави Рафаело. Тук имаме кокосова захар,която е тъмно кафява на цвят и дори и после да оваляме в кокосови стърготини пак бонбоните ще са тъмни, а не снежно бели както би трябвало да изглеждат.
Моите коментари