Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тайната на вкусния домашен козунакЕдна от тайните на вкусния домашен козунак, е че той се прави много дълго и трябва да се заредите с търпение, ако искате да се получи добър резултат...
Идеи за сладкиши със сух козунак
За Великден хората по правило купуват много козунаци и когато празникът отмине, се оказва, че голяма част от тях са изостанали....
Съвети за направата на вкусен козунак
В деня на направата на козунак абсолютно забравете за проветряване на помещението, в което ще го правите. И се пригответе за жега....
Кулинарни техники при месенето на козунак
Важна техника при плетенето на козунак е, че се плете много рехаво, а не стегнато, козунакът трябва да има място, за да втаса хубаво и като се изпече...
Рецепти за бърз и пухкав козунакА ето как да направите и:
- козунак на конци:
- козунак без яйца;
- козунак в хлебопекарна....
1
Как правилно да замесим и сплетем козунак
В брашното се прави кладенче и те се изсипват в него заедно със захарта, млякото, половин меко масло и втасала мая....
Как и колко време се пече козунак?
Това, което никога не бива да правите, е да отваряте вратата на фурната в първите 40 минути от печенето, защото получената температура във фурната...
Какви ядки са подходящи за поръсване на козунаци?
Вижте нашите предложения за козунак без месене и козунак на конци....
Съвети за приготвянето на козунаци
Изваждането на готовия козунак от формата не се прави веднага, а се оставя до изстиване малко.
7....
Козунакът - сладкото удоволствие на Великден
Има няколко прости знаци, че козунакът, който сте купили, е истински. Истинският козунак се прави от брашно, мая, яйца, захар и прясно мляко....
Рейтинг
4
Общо гласували: 9
53
44
31
21
10
Дай твоята оценка: