Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пет маринати за месоОставете пържолите да престоят една нощ в тази марината и после я изхвърлете./page
pageМарината за ребърца
За свинските ребра на скара сме се спрели на пикантна марината със сладък привкус....
18 Май
Лесни маринати за месоЗа да бъде вкусно и крехко месото, е много важно да го оставите за няколко часа в марината. Съставките на маринатата допринасят за по-наситения вкус на месото и за неговата крехкост....
08 Ноем.
Най-добрите алкохолни маринати за месоВ стъклена купа залейте месото за 5-6 часа с домашната марината.
4....
04 Март
Най-добрите маринати за месо и зеленчуциА сега разгледайте нашите рецепти за маринати за свинско, маринати за пилешко или марината за риба....
10 Окт.
2
Най-добрите маринати за печено месо този сезонПоставете месото в готовата марината за един ден в хладилника.
Марината за месо с коняк
лимони – 1 бр.
олио – 70 мл
коняк – 4-5 с.л....
22 Януари
Съвети за приготвяне на марината за месоАко поливате месото с марината по време на печенето, за да не се пресуши, трябва да го правите в началото на печенето, а не в края, за да не получи месото кисел вкус....
19 Май
За сухите маринатиСухите маринати обикновено се нанасят като прах, а процедурата е известна също като сухо мариноване.
Подправките в сухите маринати обикновено са едро смлени....
12 Окт.
Маринати за барбекюНай-лесният начин за мариноване на месото за барбекю е да сложите месото в найлонов плик и да го залеете с маринатата. Завържете плика, изкарайте излишъците от въздух и го оставете в хладилника.
Ако държите да мариновате...
18 Март
Подходящи маринати за скумрияУниверсална марината за риба
Всички видове риба се подлагат на мариноване. Маринатата за риба е един от основните видове маринати....
12 Май
Апетитни маринати за маслиниДнес вече има хиляди видове маринати за приготвяне на маслини. Ето и някои от най-добрите сред тях.
Марината със сух босилек
Необходими продукти: 250 г маслини, 1 с.л. сух босилек, 2 с.л. сол, 2 с.л....
08 Март
Маринати за перфектния шашликМарината с кисело мляко
Една кофичка пълномаслено кисело мляко се смесва с 3-4 скилидки нарязан чесън, куркума, сух карамфил и кардамон. Тази марината пасва най-добре на пилешко месо....
17 Май
Подходящи маринати за вкусно чевермеДруга подходяща марината за крехко агнешко е от оцет, бахар и магданоз. Месото престоява 2 часа в тази марината....
29 Март
Най-вкусните маринати с чесъноцета и олиото и залейте с вкусната марината месото, което сте избрали....
08 Януари
Трите идеални маринати за агнешки котлетиПървата марината за агнешко, която ще ви предложим, е изключително ароматна. Агнешкото трябва да престои със сместа една нощ в хладилник, за да поеме от всички вкусове....
06 Май
Маринати за крехко и вкусно патешкоПатешкото месо става много по-вкусно и крехко, ако се накисне предварително в марината, преди да се готви. Ароматите с плодово ухание са незаменими за патешкото, те го правят сочно и с много интересен аромат....
22 Януари
Най-популярните маринати, събрани на едно мястоРазличните и основни видове маринати са:
Марината за пилешко
Включва зехтин, лимон, мед, водка, чесън, мащерка, девесил, босилек, риган и сол на вкус....
21 Февр.
Еленско МесоИзмийте дъската за рязане, приборите и ръцете си с гореща сапунена вода след приключване на работата Ви с месото;
- Ако рецептата Ви изисква мариноване, винаги поставяйте еленското с марината в хладилника;
- Ако...
12 Септ.
1
Пуешко МесоВероятно няма друга храна, която винаги да ражда в съзнанието ни образа на празник, семейство и приятели, като пуйката. Зимата е сезонът, в който се наслаждаваме на пуешкото месо, но прекрасния ѝ вкус и хранителна стойност...
12 Септ.
Агнешко МесоСъвети как и къде да използваме агнешко
- От агнешката кайма се правят страхотни бургери;
- Потопете агнешкото филе в марината от червено вино, чесън и розмарин;
- Можете да сервирате агнешкото с млечен ментов сос,...
25 Януари
Говеждо месоГовеждото месо е известно като храна още от незапомнени времена. Римляните, германците и картагенците са отглеждали рогат добитък и са го използвали възможно най-рационално. В наши дни всяка страна има свои породи, които...
29 Ноем.
Гъше месоГъшето месо се добива от птици, наречени гъски (Anser). Гъските са род едри пернати, които са разпространени в Европа, Азия, Африка, Северна Америка и Южна Америка. Още от дълбока древност хората отглеждат различни видове...
23 Август
Биволско месоБиволското месо се добива от едри бозайници, наречени биволи. Към този род се причисляват множество видове, някои от които вече са изчезнали. Също като говедата те спадат към разред Чифтокопитни (Artiodactyla). Ще познаете...
10 Август
Месо от акулаМесо с вкус на опасен морски хищник – това е месото от акула. Несъмнено вкусът на месото от акула може да не допадне на мнозина, но определено си заслужава да се опита.
Състав на месо от акула
Месото от акула съдържа...
28 Август
Месо от щраусДобри резултати се получават и ако в марината се включат няколко лъжички бира, лимон сок, мед, соев сос или оцет....
07 Август