Защо се накисват ядките?

Защо се накисват ядките?

0

Ядките и семената се накисват, тъй като в тях се съдържат ензими, инхибитори и фитинова киселина, които пречат на правилното усвояване на полезните вещества от организма, най-вече на мед, цинк и калций...

1

Ползи от Ядките

Търсиш информация за Ползи от Ядките? Разгледай последните ни публикации и статии за Ползи от Ядките.
Калории в ядките

Калории в ядките

2

Ядките са продукт, често включван в хранителни диети, но в ограничени количества, както и в програми за бодибилдери, целящи да повишат теглото си и да увеличат размера си. Като цяло ядките имат високо съдържание...

Калоричност на ядките

Калоричност на ядките

Препоръчва се ядките да се ядат сурови, заради здравословните им качества, или като добавка към различния ястия, салати или закуски. Богати на ненаситени мазнини, антиоксиданти, протеини, витамини и минерали...

За какво помагат ядките

За какво помагат ядките

1

Ядките са любима занимавка за много хора. Вярно, вкусните мъници са калорични, но пък съдържат куп ценни за здравето на организма вещества и съставки. Ядките са богати на белтъчини, фолиева киселина, ниацин...

За ползите от ядките

За ползите от ядките

Повечето хора мислят, че ядките са с високо съдържание на калории и мазнини. И са прави! Ядките са доста калорични. Но въпреки това е много трудно да не преяждаме с тези вкусни занимавки. Ако можете да се въздържите...

Защо се накисват ядките?

Защо се накисват ядките?

яденето на сурови ядки, трябва да се отървем от минусите, или иначе казано - предварително да накиснем ядките си. Причината е много проста. Ядките съдържат инхибитори и фитинова киселина. Инхибиторите са вещества, които пречат...

Митове и истини за ядките

Митове и истини за ядките

3

Всичко ли в ядките е полезно? На този въпрос са се опитали да отговорят италиански диетолози, които изучили всички полезни и вредни свойства на тези така обичани от хората вкусотии. Един от митовете е, че ядките...

Ядките кашу - любов от пръв поглед

Ядките кашу - любов от пръв поглед

Ядките кашу принадлежат към т.нар. храни любов от пръв поглед. В допълнение към неповторимия си вкус, те са и много питателна храна и са сред тези, които трябва да се консумират ежедневно, тъй като имат...

Как правилно да накиснем семената и ядките

Как правилно да накиснем семената и ядките

1

вредните съставки от тях. Така например в бобовите и зърнени култури, но най-вече в ядките и семената, се съдържат вещества, наречени ензимни инхибитори. Те са важни за тези култури, тъй като се явяват като защитен...

Защо да накисваме ядките си преди консумация?

Защо да накисваме ядките си преди консумация?

Ядките и семената могат да бъдат един страхотен елемент от ежедневното ни хранене, стига да се научим кога, как и по колко да ги консумираме. Както бобовите и зърнени култури, ядките също изискват предварително...

Ядките са задължителни за жителите на мегаполисите

Ядките са задължителни за жителите на мегаполисите

Всички видове ядки са полезни за жителите на мегаполисите, твърдят специалисти по аюрведа. Околната среда и стресът често предизвикват дисбаланс на енергиите, а ядките имат свойството да помагат за неутрализирането му...

Ябълките и ядките усилват имунната система

Ябълките и ядките усилват имунната система

. Разтворимите фибри, които се съдържат в ябълките, а също и в ядките и в овеса, намаляват възпаленията в човешкия организъм и усилват неговия имунитет, обяснява професор Грегъри Фройнд от Университета на Илинойс. Как...