Търсене в сайта
Шекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухняНаправете топки с големината на орех. Сложете ги в тава, предварително намаслена, и леко ги сплескайте.
Върху всяка сладка сложете по една ядка. Намажете с жълтъка. Сложете да се пече на 180 градуса....
Световни кухни: Кухнята на ХонконгХонконгската кухня привлича вниманието на все повече шеф-готвачи, решили да открият нейния характерен стил, който всъщност е смес от китайската, японската, корейската и британската кухня....
Попска яхния със свинско от моята кухняПопската яхния със свинско от моята кухня съм я приготвила в тенджера под налягане.
Свинското се нарязва на хапки, като се почиства, ако има някъде жилки....
Какво е гурме кухня?Гурме кухнята е наричана още висша кухня, защото най-отличителните ѝ характеристики са сложното приготвяне на ястието и изискваното им сервиране....
Зелен фасул с качамак (ястие от селската кухня)За качамака прехвърлете горещата вода в тенджерка на котлона. Добавете щипка сол.
Щом заври започнете да добавяте на малки части царевичния грис, като бъркате непрекъснато с дървена лъжица....
Традицията на полското сирене ОсципекФормите на Осципек
Полското сирене Осципек се предлагат в три размера: малки (които са овални), средни (с форма на варел) и големи (с форма на вретено и единственият размер, защитен от ЕС)....
Защо немските наденички са бели?Бялата наденица е една от емблемите на традиционната немска кухня. Радва се на огромен интерес и по време на традиционния Октоберфест. Сервира се с ръжен хляб, сладка горчица и разбира се...бира....
Характеристики на фюжън кухняФюжън означава взаимно преливане или казано по друг начин - в тази кухня се комбинират традициите на национални кухни....
Особености на тайландската кухняТайландската кухня е вид азиатска кухня, която е традиционно известна с екзотичния си вкус на пикантни подправки, комбинирани със сладко и солено....
Особености на сръбската кухняСръбската кухня е сред най-незабравимите, които може да опитате. Тя прелива от месо, подправки и пресни зеленчуци. Рецептите са разнообразни и изключително лесни за приготвяне....
Особености на японската кухняБез изключение японската кухня набляга на използването на свежи и пресни продукти. Според японската философия по този начин на приготвяне на каквото и да е се усеща същинският вкус на яденето....
Традициите на руската кухняЗа да опознаеш една страна, трябва да я разгледаш, да видиш красотата и очарованието на природата й, както и да се запознаеш с нейната кухня....
Тайните на кубинската кухняВъв вкусовете на кубинските ястия има влияние от африканската, испанската и азиатската кухня, което я прави още по-колоритна.
Едни от най-използваните суровини са ориз и царевица....
Особености на виетнамската кухняВиетнамската кухня е много разнообразна, но не на начин на обработка на храната, а по скоро на вкусове и разнообразие – традиционната кухня на виетнамците доказва, че за да си угаждаш, не е необходимо да се храниш нездравословно...
Особености на мароканската кухняТова е така, защото мароканците са запазили традициите на своята кухня от самото й начало до наши дни. Като цяло мароканската кухня може да се определи с няколко думи – интересна, ароматна леко пикантна, лесна....
Особености на иранската кухняИранската туршия винаги присъства на масата, особено ако трябва да се покаже каква е националната им кухня. Тя се нарича торши....
Тайните на египетската кухняПортокаловата салата с лук също е характерна за египетската кухня. Необходими продукти: 2 портокала, 150 грама маслини без костилки, 1 глава лук, 3 супени лъжици зехтин, черен пипер и сол на вкус....