Търсене в сайта

Пилешка супа от моята кухняПилешка супа от моята кухня
02 Февр.
2
marcheva14
Пилешкото бонфиле се сварява до готовност. Накъсва се на парчета. В бульона от пилето се добавят картофите на кубчета, морковите, целината, нарязаната чушка на кръгчета и цяла ненарязана малка главичка лук. Залива се със...
Млечна баница от моята кухняМлечна баница от моята кухня
27 Окт.
marcheva14
Фурна - 180 градуса; Тава за печене - дълбока. Двете шепи кори се нарязват или накъсват на парчета. Върху тях се поставят бучки масло. Запичат се във фурната до порозовяване, като се разбъркват, за да се изпекат равномерно...
Козуначени кифли от моята кухняКозуначени кифли от моята кухня
13 Окт.
3
marcheva14
Фурна - 160-170 градуса. Плоска тава с хартия за печене. Работи се с миксер! СТАРТЕР: първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато...
Ризото Миланезе от моята кухняРизото Миланезе от моята кухня
09 Окт.
marcheva14
Източник: италианска кухня Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня
09 Окт.
6
marcheva14
Работи се само с миксер. Книжни капсули - среден размер. Тава- мъфин форма. В топлото мляко се разтваря маята докато образува по края малки мехурчета. Излива се в купата на миксера, прибавят се яйцата предварително леко...
Скариди саганаки от моята кухняСкариди саганаки от моята кухня
11 Дек.
marcheva14
Скаридите са размразени - бланширани. В тенджера/тиган с дебело дъно се слага зехтин да се сгорещи и се добавя наситнен лук и резенето - да омекнат и леко да се зачервят. Изваждат се и се оставят настрана. Скаридите...
Крем Брюле от моята кухняКрем Брюле от моята кухня
06 Окт.
6
marcheva14
Източник: Френска кухня Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
Защо немските наденички са бели?Защо немските наденички са бели?
24 Януари
4
Admin
Бялата наденица е една от емблемите на традиционната немска кухня. Радва се на огромен интерес и по време на традиционния Октоберфест. Сервира се с ръжен хляб, сладка горчица и разбира се...бира....
Полска БабкаПолска Бабка
04 Април
Полската Бабка е готова....
Полска пицаПолска пица
02 Януари
Veselina
Обелваме 4 големи картофа и ги измиваме. Нарязваме ги на малки парчета. Слагаме с тенджера с вода да се сварят на котлона и добавяме щипка сол. След като се сварят, ги отцеждаме и направо в тенджерката добавяме 1 ч.ч, прясно...
Полска гарнитураПолска гарнитураИзмитото и обелено цвекло настъргваме на едро ренде, най-добре с ръкавици, за да не се боядисаме и го запържваме в сгорещеното олио. Добавяме счукания чесън, захар, сол и оцет на вкус, доливаме малко вода и задушаваме...
Колумбийска кухняКолумбийска кухняТрадиционните ястия за Колумбия са много малко на брой, като цялo кулинарията им е силно повлияна от различни други кухни....
Бразилска кухняБразилска кухняКухнята им не е никак за пренебрегване - доста екзотична и различна от нашата. Бразилската кухня е съчетание между испанска, италианска, португалска, немска кухня и е много разнообразна....
Чилийска кухняЧилийска кухняЩо се отнася до кухнята, няма как да не бъде коренно различна от нашите балкански вкусове и гозби....
Аржентинска кухняАржентинска кухняВъпреки че говеждото е емблема на аржентинската кухня, що се отнася за месо, не бива да се пренебрегват и рибата и морските дарове. Също много често присъстват на трапезата....