Търсене в сайта
Печени картофи без много мазнинаПечените картофи без много мазнина са подходящи за вкусна гарнитура или като самостоятелно ястие. Ястието напомня на картофен огретен....
Бюджетен лимонов кекс без мазнинаДекорирайте бюджетен лимонов кекс без мазнина с пудра захар.
Да ви е сладко :)
Вижте още лесни идеи за портокалов сладкиш, както и разберете как да направите захаросани лимонови кори....
Кои мазнини са хидрогенирани?Хидрогенираните мазнини са онези мазнини, които се получават, когато обикновени растителни мазнини се нагреят до висока температура в присъствието на различни катализатори и водород....
Храни без мазниниМазнините възникват по естествен начин в месото и в по-голямата част от млечните продукти. Ако обаче търсим храни, не съдържащи никакви калории в тях, трябва освен без мазнини, те да се и без сол и захар....
Кивито стопява мазниниЕкзотичният плод има способност да стопяват мазнини, блокиращи артериите, като намаляват риска от образуването на тромби. Такъв плод е кивито....
Моят хляб с квас без мазнинаРецепта за моят хляб с квас без мазнина е изпълнена
квас – 200 г
брашно – 800 г
минерална вода – 600 мл
сол – 1 ч.л.
В мократа купа, в която сте поставили кваса, добавяте брашното, водата и солта....
Типови хлебчета без яйца и мазнинаВ купа се смесва типовото и лененото брашно. Добавя се солта, захарта и сухата мая. Заливаме с хладка вода и се разбърква добре с вилица докато се получи топка тесто.
С ръце поръсваме с малко брашно и се замесва меко...
Палачинки с прясно мляко без (мазнина)Разбиваме яйцата със захарта с тел или миксер на средна скорост.
Добавяме водата и постепенно малко по малко от брашното. Прибавяме прясното мляко и солта и разбъркваме.
Изчакваме сместа да престои на стайна температура...
Пържен патладжан, който не задържа мазнинаЗагрейте тиган с мазнина и изпържете патладжана от двете страни до златисто.
Извадете и сервирайте пържения патладжан веднага.
Имате перфектния пържен патладжан, който не задържа мазнина....
Паниран хек във фурна без мазнинаПочистете рибата и я нарежете на парчета.
Осолете я със сол от всички страни, като не прекалявате. Оставете рибата за около 20 минути, за да поеме солта.
Разбийте яйцата.
Потопете всяко парче хек в яйцата, след което...
Готварските съдове в мексиканската кулинарияВ следващите редове можете да видите кои са най-използваните готварски съдове в мексиканската кулинария:
1. Метате
Направен от дялан вулканичен камък, този уред служи за смачкване и стриване на царевичните зърна....
Зелена бобена чорба с джанки без мазнинаВарете боба с 2 л и когато кипне, варете за 25 минути. Сменете водата с нови 3 л гореща и оставете да ври за около 90 минути.
След това добавете чубрица и нарязания лук. Малко преди бобът да е готов, добавете измитите...
Кекс с какао и по-малко мазнинаПърво се разбиват яйцата и захарта. Към тази смес се добавят олиото, водата, ванилията, бакпулверът и брашното. Разбъркват се добре.
Сместа се разделя по равно в две купи, като в едната се добавя какаото.
В намазана...
Вкусна мазница със сиренеОбърнете вкусната мазница със сирене и я поставете в намазнена тава. Разплескайте я навсякъде по тавата и я оставете за един час да втаса....
Здравословни за сърцето мазниниИстината е, че още преди години учените успяха да ги разделят – на мазнини, които вредят на сърцето, и на мазнини, които са полезни за него....
Здравословните източници на мазниниЗдравословни мазнини включват студено пресован зехтин, ленено масло и мазнини от растителни източници като ядки, семена, авокадо и кокосови орехи. Също така мазните риби като пъстърва, сьомга и скумрия....
Животинските мазнини, които ядемЖивотинските мазнини са често използвани продукти в кулинарната практика, макар че по отношение на тях се чуват доста спорове.
Млечни мазнини
На първо място доста обсъждани са млечните мазнини....