- PR Публикации
- Двор и Градина
- Какво да сготвя
- Кое за какво е полезно
- Кулинарни Новини
- Кулинарни Съвети
- Любопитно
- Празнична Трапеза
- Хранене и Здраве
ЛюбопитноПрост фаст фууд е емблема на канадската кухня
25 Септ.
Елица Христова
ЛюбопитноНе знаехте, че кухненската хартия може да прави това!
25 Септ.
Паолина Сярова
ЛюбопитноВнимание! Отровни храни, от които да се пазите
23 Септ.
Петьо Любомиров
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Великите готвачи: Фернан ПоанФернан Поан е френски готвач и ресторантьор, който е роден на 25 февруари 1897 година. Счита се за баща на съвременната френска кухня. Целия си живот французинът посвещава на кулинарията.
22 Септ.
Внимание! Най-смърдящите храни в светаНай-първично от всички сетива е обонянието. Най-сложни пък са вкусовите ни рецептори. Вкусът е нещото, което се формира в комбинация с мириса. Представяме ви най-смърдящите храни на света
21 Септ.
Великите готвачи: Ален ДюкасХраната, която приготвя Ален Дюкас, може да се определи като изключително семпла, но въпреки това неговите заведения са посочвани като едни от най-скъпите в света.
21 Септ.
Фестивала на сливата в Троян кани ракиджии и гастрономи на дегустацияНаслада за небцето и сетивата ви очаква на Българския фестивал на сливата, който се провежда в момента в Троян. Празникът с богата програма започна на 19-ти септември и ще трае до 22-ри септември.
20 Септ.
Пивоварна в САЩ пуска папска бираПо повод посещението на папа Франциск в Съединените американски щати пивоварна в щата Ню Джърси пусна на пазара специална партида папска бира.
20 Септ.
Великите готвачи: Сара МолтънСара Молтън е родена през 1952 в Ню Йорк и успешно се изявява като професионален готвач, автор на кулинарни книги и водеща на редица телевизионни програми. Повече от двадесет години е била майстор-готвач на прочутото списание Gourmet.
18 Септ.
Защо кофти шоколадът се наричаше марципан у нас?В България представата за марципан е тотално сбъркана за разлика от останалата част от света, или поне доскоро беше така. При споменаването на думата марципан, повечето живущи в нашите ширини си представят евтина и горчива имитация на шоколад.
17 Септ.
Тъпчем се с ГМО месо от крави-мутанти, без да подозирамеСнимките на кравата-мутант, известна като Белгийсто синьо, може да ужаси всеки един човек. Макар че на пръв поглед не е за вярване, тези животни съществуват и са резултат от ГМО експерименти за добив на месо.
17 Септ.
Революционно: Кекс за 1 минутаСпрей-кейкът, както е наречен революционният кекс за 1 минута, за момента е създаден за студентски проект. Съдържа се във флакон, който просто се изпразва във форма за кекс или мъфини
17 Септ.
3
Ура! Откриха биозаместител на мазнинитеДървесните влакна са на път да се превърнат в биозаместител на мазнините – той ще може да се произвеждат колбаси, майонеза, сладолед и пр.
15 Септ.
Днес е Международният ден на беконаНа 14 септември всяка година светът отбелязва Международния ден на бекона. Проучванията показват, че беконът е третият най-консумиран деликатес от месо.
14 Септ.
Чаша азотно кафе за събужданеДотук добре, но какво общо има с кафето, ще се запитате вие. Ако добавите азот към чаша ароматно кафе, ще получите пенеста кофеинова напитка, която удивително напомня бира.
11 Септ.
От категорията
Форум
- Какъв чай се пие, когато имаме кашлица17 Януари
- Идея за ястия с елда29 Ноем.
- За или против Скир10 Септ.
- Начини на здравословно готвене28 Август
- Бихте ли заменили напълно ориза с елда?11 Август
- Бързи закуски за забързаното ежедневие03 Август
Нашите категории рецепти
29 726
Основни Рецепти
15 246
20 598
Други