Любопитно

Любопитно

Любопитни статии и материали от света на кулинарията.
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
За пяната при пърженеЗа пяната при пържене
09 Януари
Пържената храна се смята за нездравословна. Въпреки това ние много често пържим в кухнята у дома си, а и похапваме пържена храна в закусвални, ресторанти и заведения за бързо хранене. За пяната при пържене:
Как се отваря и поднася шампанскоКак се отваря и поднася шампанско
31 Дек.
Преди да се отвори бутилка шампанско, 20-25 минути преди сервиране се слага в кофа с вода и лед, да се изстуди. Коя е идеалната температура за поднасяне на шампанско и как се сервира шампанско
Празничен подарък за всяка домакиняПразничен подарък за всяка домакиня
29 Дек.
А докато децата се радват на новите си играчки, коледните филми и компанията на приятелчета, аз получих своя коледен подарък - време, свободно време и дегустатори за кулинарните специалитети
Вредни чайове, с които да внимавашВредни чайове, с които да внимаваш
22 Дек.
Чаят е любима ароматна напитка на много хора по света, като заедно с това тя се смята за най-безопасната, тъй като е на билкова основа. Но някои чайове крият потенциални опасности. Вижте кои са чайовете, които могат да ви. . .
Сбитен - традиционна руска зимна напиткаСбитен - традиционна руска зимна напитка
20 Дек.
Сбитен е традиционна зимна медена напитка, популярна в Русия, която се датира от 12-ти век. Макар медът и чаят да я изместват по популярност, днес интересът към Сбитен се завръща.
Традицията на сладките ПиерникиТрадицията на сладките Пиерники
18 Дек.
Пиерники са сладки от твърдо тъмнокафяво тесто, които се замесват, така че да издържат дълго време. История на коледните Пиерники. След като е замесено тестото за сладки Пиерники, трябва да бъде оставено на студено, за да. . .
Закуска за вечеря - новото течение в храненетоЗакуска за вечеря - новото течение в храненето
17 Дек.
На дневен ред излиза новата мода в храненето да се закусва вечерта. Какви са предимствата да хапнете закуска на вечеря, известна зад океана като brinner (breakfast и dinner)? Идеи за закуска за вечеря
Отбелязваме деня на кленовия сиропОтбелязваме деня на кленовия сироп
17 Дек.
Знаете ли, че кленовият сироп има свой собствен празник? Не? Време е да научите нещо повече за този приятел на палачинките. История на деня на кленовия сироп. Как да празнувате деня на кленовия сироп?
Какво се раздава за здравеКакво се раздава за здраве
16 Дек.
Какво в България раздаваме за здраве? Храната, която се раздава за здраве по традиция у нас, най-често е курбан. Курбан е много древен и определено езически обичай, но и днес в манастири и се раздава курбан за здраве
Буябес - история и приготвянеБуябес - история и приготвяне
14 Дек.
Буябес е френска рибена чорба, приготвена с всякакви морски дарове. Смята се за кралица на всички супи и е скъпо удоволствие в изисканите френски ресторанти. Буябес - история и приготвяне:
Празнуваме деня на печените кестениПразнуваме деня на печените кестени
14 Дек.
На 14 декември е време да погледнем към печените кестени и да отбележим традицията на печенето на кестени, наложила се във времето. Денят на печените кестени идва, за да ни подсети да опитаме сладкия и земен вкус на
Традиционни коледни сладкиши от различни краища на светаТрадиционни коледни сладкиши от различни краища на света
12 Дек.
Коледата е най-любимият зимен празник у нас, но и най-щастливото време през годината на много места по света. Традиционни коледни сладкиши от различни краища на света:
3 натурални начина да промените цвета на косата си3 натурални начина да промените цвета на косата си
08 Дек.
Чудили ли сте се дали можете да постигнете нов нюанс с помощта на продукти от кухнята? Вижте най-често използваните методи за постигане на различни нюанси с натурални бои за коса, които действат безотказно и безопасно.