Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Най-мощните подправки за повишаване на имунитетаНай-мощните подправки за повишаване на имунитета
27 Март
Могат да се приемат самостоятелно или да се добавят като поръска на печива - вити баници, питки, погачи, а също и към различни салати. Куркума Тази жълта подправка е противовъзпалителна и мощен антиоксидант. ...
Агаве регулира нивата на инсулин в кръвтаАгаве регулира нивата на инсулин в кръвта
08 Май
Продуктът може да се използва по същия начин като захарта – за подслаждане на напитки, десерти, печива. Откриватели на сиропа от агаве са ацтеките. Те го нарекли дар от боговете....
Кулинарна употреба на резенеКулинарна употреба на резене
26 Април
Резенето се добавя в таратори, в някои печива, в салати с червено цвекло. Подправя добре картофи и бульони при варене на риба и раци. Подхожда добре на сандвичи с черен хляб, в които се слага накрая....
Учени: За нищо на света не съхранявайте картофите в хладилник!Учени: За нищо на света не съхранявайте картофите в хладилник!
20 Март
Те са предпочитан продукт, тъй като могат да се влагат в супи, пюрета, яхнии, печива и какви ли не други блюда. Освен това са вкусни и засищащи....
Ограничават канелата в сладките - била вредна!Ограничават канелата в сладките - била вредна!
08 Януари
2
За печива, които се приготвят и консумират почти ежедневно, препоръчваната от ЕС доза е 15 милиграма на килограм тесто....
Уикенд на добруджанските гозби в село ЗимницаУикенд на добруджанските гозби в село Зимница
20 Юни
И тази година участниците на събитието ще представят домашно приготвените си ястия в няколко категории – месни и безмесни, супи и чорби, десерти, салати, предястия, следястия, тестени изделия, варива, печива...
Тайните на печивотоТайните на печивото
07 Септ.
За да приготвяте най-вкусните печива, трябва да знаете няколко кулинарни тайни. Кексът е готов, когато е мек и като забиете в него клечка за зъби, не остава тесто по нея....
С какво може да се замени рикота?С какво може да се замени рикота?
09 Август
Използва се за приготвянето на различни ястия - сосове, десерти, печива и др. Невинаги обаче разполагаме с рикота в хладилника. Но това не е повод да се отказваме, защото тя успешно може да се замени....
Как се прави сода бикарбонат?Как се прави сода бикарбонат?
19 Ноем.
Освен за различни печива, тя намира и други приложения в кулинарията....
Перфектната солена картофена тортаПерфектната солена картофена торта
08 Август
Използвайте нож, за да отделите соленото печиво от страните на формата, отделете страните, след което печете още 10 минути при същата температура. Сервирайте топли парчета солена картофена торта....
Родопски клин с див ориз, извара и пълнозърнесто брашноРодопски клин с див ориз, извара и пълнозърнесто брашно
28 Дек.
Когато усетите уханието на печиво, с помощта на чиния, капак или друг тиган обръщате клина да се изпече и от другата страна. Намалете котлона....
Храни, които водят до подуване в кракатаХрани, които водят до подуване в краката
18 Септ.
Това на практика означава всичко преработено, което не е пълнозърнесто – това са някои любими храни като паста, хляб, печива, енергийни блокчета....
Е510 - приложение, консумация и странични ефектиЕ510 - приложение, консумация и странични ефекти
09 Януари
Е510 придава на хлебните изделия, кексове и други печива бухналост и хубава хрупкава коричка....
9 декември е най-сладкият ден: Ден на сладкишите!9 декември е най-сладкият ден: Ден на сладкишите!
09 Дек.
През тези години се появили стотици вкусни сладкарски бази, на чийто гръб се пише и днешната история на пекарните, където се творят стотици видове тестени печива....
Подходящи мезета за уиски, скоч и бърбънПодходящи мезета за уиски, скоч и бърбън
31 Юли
- Антипасти - Италианска комбинация от различни видове сирена, прошуто, зехтин, зрял балсамов оцет, домати, маслини и печени чушки; - Чатни - Това са индийски пикантни джамове или пастети, които се сервират с печива...
Ето 4-те Е-та, които не са толкова страшни!Ето 4-те Е-та, които не са толкова страшни!
17 Юли
реакции; - Е440 пектин - той се използва за желиране на конфитюри и продукти на основата на плодовете; - Е460 това целулоза - употребява се за производство на сладолед, напитки и запазва свежия вид на разни печива...
Брашно от бакла - кулинарна употребаБрашно от бакла - кулинарна употреба
10 Ноем.
Няма много рецепти с бакла, в които да се ползва брашното от бакла самостоятелно, но 1/4 ч.ч. може да се добави вместо бяло брашно в почти всички рецепти за печива. Препоръчват се солени рецепти с това брашно....
Да се подсладим с информация за захарта и още нещоДа се подсладим с информация за захарта и още нещо
20 Април
Ситната захар е като фин пясък, много по-дребна е от захарта на кристали и се ползва за печива, тъй като те съдържат повече мазнини. Захарта на кристали се ползва и за поръсване на кексове и понички....
Всичко е добре, когато наблизо има шоколадВсичко е добре, когато наблизо има шоколад
16 Май
Освен че успяха да опитат от всевъзможни шоколадови комбинации, домашни и класически торти, солени и сладки печива, биошоколад, веган десерти и дори бирен шоколад, посетителите на изложението имаха възможност да научат...
Пет интересни приложения на нахутаПет интересни приложения на нахута
24 Окт.
Нахут като добавка към печива Около шепа пюре от нахут ще промени осезаемо вкуса на традиционната ви питка или кекс. Бъдете готови да експериментирате....
Лошо: Пълнеем най-много от картофи!Лошо: Пълнеем най-много от картофи!
08 Ноем.
Те са подходящи както за приготвянето на вкусни супи, салати, предястия и основни ястия, така и за печива и дори десерти....
Конопеното семе е алтернатива на рибатаКонопеното семе е алтернатива на рибата
14 Окт.
Семената на конопа могат да се ядат сурови, да се смилат на брашно, да се прави от тях мляко, да се приготвят като чай и да се използват в печива. В китайските кина пък се продават печени семена от коноп....
Основни правила при приготвянето на сладкишиОсновни правила при приготвянето на сладкиши
16 Януари
3
Едно от най-важните условия за приготвянето на качествен сладкиш или печиво е използването на качествена мая. Тя трябва да е съхранявана правилно и да е в срок на годност....
С какво може да се замени бакпулверът?С какво може да се замени бакпулверът?
09 Януари
Бакпулверът се използва за приготвянето на пухкави печива като пити, погачи, кексове, сладкиши, мъфини и други....
За какви ястия се използва шафран?За какви ястия се използва шафран?
09 Дек.
И докато в ястията се добавя в края на готвенето, то при различните печива трябва да се добавя при самото замесване, за да може да овкуси и оцвети тестото....