Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Най-мощните подправки за повишаване на имунитетаМогат да се приемат самостоятелно или да се добавят като поръска на печива - вити баници, питки, погачи, а също и към различни салати.
Куркума
Тази жълта подправка е противовъзпалителна и мощен антиоксидант. ...
27 Март
Агаве регулира нивата на инсулин в кръвтаПродуктът може да се използва по същия начин като захарта – за подслаждане на напитки, десерти, печива.
Откриватели на сиропа от агаве са ацтеките. Те го нарекли дар от боговете....
08 Май
Кулинарна употреба на резенеРезенето се добавя в таратори, в някои печива, в салати с червено цвекло. Подправя добре картофи и бульони при варене на риба и раци. Подхожда добре на сандвичи с черен хляб, в които се слага накрая....
26 Април
Учени: За нищо на света не съхранявайте картофите в хладилник!Те са предпочитан продукт, тъй като могат да се влагат в супи, пюрета, яхнии, печива и какви ли не други блюда.
Освен това са вкусни и засищащи....
20 Март
Ограничават канелата в сладките - била вредна!За печива, които се приготвят и консумират почти ежедневно, препоръчваната от ЕС доза е 15 милиграма на килограм тесто....
08 Януари
2
Уикенд на добруджанските гозби в село ЗимницаИ тази година участниците на събитието ще представят домашно приготвените си ястия в няколко категории – месни и безмесни, супи и чорби, десерти, салати, предястия, следястия, тестени изделия, варива, печива...
20 Юни
Тайните на печивотоЗа да приготвяте най-вкусните печива, трябва да знаете няколко кулинарни тайни. Кексът е готов, когато е мек и като забиете в него клечка за зъби, не остава тесто по нея....
07 Септ.
С какво може да се замени рикота?Използва се за приготвянето на различни ястия - сосове, десерти, печива и др.
Невинаги обаче разполагаме с рикота в хладилника. Но това не е повод да се отказваме, защото тя успешно може да се замени....
09 Август
Как се прави сода бикарбонат?Освен за различни печива, тя намира и други приложения в кулинарията....
19 Ноем.
Перфектната солена картофена тортаИзползвайте нож, за да отделите соленото печиво от страните на формата, отделете страните, след което печете още 10 минути при същата температура.
Сервирайте топли парчета солена картофена торта....
08 Август
Родопски клин с див ориз, извара и пълнозърнесто брашноКогато усетите уханието на печиво, с помощта на чиния, капак или друг тиган обръщате клина да се изпече и от другата страна. Намалете котлона....
28 Дек.
Храни, които водят до подуване в кракатаТова на практика означава всичко преработено, което не е пълнозърнесто – това са някои любими храни като паста, хляб, печива, енергийни блокчета....
18 Септ.
Е510 - приложение, консумация и странични ефектиЕ510 придава на хлебните изделия, кексове и други печива бухналост и хубава хрупкава коричка....
09 Януари
9 декември е най-сладкият ден: Ден на сладкишите!През тези години се появили стотици вкусни сладкарски бази, на чийто гръб се пише и днешната история на пекарните, където се творят стотици видове тестени печива....
09 Дек.
Подходящи мезета за уиски, скоч и бърбън- Антипасти - Италианска комбинация от различни видове сирена, прошуто, зехтин, зрял балсамов оцет, домати, маслини и печени чушки;
- Чатни - Това са индийски пикантни джамове или пастети, които се сервират с печива...
31 Юли
Ето 4-те Е-та, които не са толкова страшни!реакции;
- Е440 пектин - той се използва за желиране на конфитюри и продукти на основата на плодовете;
- Е460 това целулоза - употребява се за производство на сладолед, напитки и запазва свежия вид на разни печива...
17 Юли
Брашно от бакла - кулинарна употребаНяма много рецепти с бакла, в които да се ползва брашното от бакла самостоятелно, но 1/4 ч.ч. може да се добави вместо бяло брашно в почти всички рецепти за печива.
Препоръчват се солени рецепти с това брашно....
10 Ноем.
Да се подсладим с информация за захарта и още нещоСитната захар е като фин пясък, много по-дребна е от захарта на кристали и се ползва за печива, тъй като те съдържат повече мазнини. Захарта на кристали се ползва и за поръсване на кексове и понички....
20 Април
Всичко е добре, когато наблизо има шоколадОсвен че успяха да опитат от всевъзможни шоколадови комбинации, домашни и класически торти, солени и сладки печива, биошоколад, веган десерти и дори бирен шоколад, посетителите на изложението имаха възможност да научат...
16 Май
Пет интересни приложения на нахутаНахут като добавка към печива
Около шепа пюре от нахут ще промени осезаемо вкуса на традиционната ви питка или кекс. Бъдете готови да експериментирате....
24 Окт.
Лошо: Пълнеем най-много от картофи!Те са подходящи както за приготвянето на вкусни супи, салати, предястия и основни ястия, така и за печива и дори десерти....
08 Ноем.
Конопеното семе е алтернатива на рибатаСемената на конопа могат да се ядат сурови, да се смилат на брашно, да се прави от тях мляко, да се приготвят като чай и да се използват в печива. В китайските кина пък се продават печени семена от коноп....
14 Окт.
Основни правила при приготвянето на сладкишиЕдно от най-важните условия за приготвянето на качествен сладкиш или печиво е използването на качествена мая. Тя трябва да е съхранявана правилно и да е в срок на годност....
16 Януари
3
С какво може да се замени бакпулверът?Бакпулверът се използва за приготвянето на пухкави печива като пити, погачи, кексове, сладкиши, мъфини и други....
09 Януари
За какви ястия се използва шафран?И докато в ястията се добавя в края на готвенето, то при различните печива трябва да се добавя при самото замесване, за да може да овкуси и оцвети тестото....
09 Дек.