Интересна рецепта,ползвала съм Марсала за десерти,но с месо не съм опитвала,за съжаление скоро и не съм срещала виното в магазините,преди време го купувах за 14лв от един хипермаркет но вече го няма,решена съм да потърся и да пробвам
Когато се сиропира сладкиш винаги едното трябва да е студено,или сиропа или сладкиша,но сиропа се кипва предварително със захарта и след това се охлажда
Много обичам тиквеник,а ако е и сиропиран направо не мога да спра да ям,за съжаление миналата година само веднъж за празниците си направих,но тази есен живот и здраве съм решила само това да ям :))
Много я харесвам тази риба,направо ми се дояде,вкусотия голяма,само че ползвам царевично брашно за овалване смесено със сол и пипер,не я соля предварително,така солта изтегля водата и сочността на рибата.
Страхотно шоколадово изкушение! Рецептата за блата ми хареса,нещо не ми се отдават тези блатове на мен,никога не ми стават равни и все ми се надигат в средата като вулкан.
Билянка,за белия патладжан съм съгласна,който го използва няма нужда да го обработва,аз лично харесвам синия домат повече на вкус,но от опит знам че независимо твърд или мек все си горчи.Рязането на тънко може да го сготви,но стои като задушен,дори спарен,опитай да го запечеш,вкуса ще бъде различен :)
Хареса ми предложението,но бих посъветвала преди да се изпържат патладжаните както са нарязани на филийки,да се посолят и оставят да се отцеди горчивия им сок,след това да се изплакнат,подсушат и да се поставят на грил тиган или скара,да се изпекат леко,трябва да имат термична обработка,защото в противен случай,след паниране ще останат сурови под панировката и определено ще се усеща горчивина.
Моите коментари