С тази рецепта ме подсети за този разкошен турски десерт,който не съм правила от много години.Рецептата ми е аналогична,но използвам извара с два жълтъка,а може и без тях и препечено брашно с грис.Наистина е чудесен,препоръчвам го :)
Разкошна е,много сладко агънце :) Чудесна идея за хора,които не обичат агнешко месо, за да спазят традицията на Гергьовден,вместо месо да си направят такава торта :)
Аз правя тази торта с крем карамел.Като за целта карамелизирам захарта и го изсипвам в тавичка,още докато е горещ карамела редя върху него нарязаните парчета кроасани,след като изстине те залепват за карамела и като се сложи сместа от яйца,захар и мляко остават на дъното и не изплуват отгоре.Следващия път опитай така и съм сигурна че ще ти хареса :)
Тея хора не си знаят парите,не знам кой ги яде тези копита на крава и дава по 200долара за порция месо с чипс и гъби и за десерт накрая си остават гладни..
Много странна панировка,защо топиш първо в яйцето,после смесваш брашното с галетата и после пак яйце.Направи си панировка първо с брашно,после яйцето и овалваш в галетата,така се запечатва и няма да се разтече сирене и ще имаш хубав бюрек
Много интересна и различна рецепта,бобовите култури мунг и адзуки не са много използвани в България.Опитвала съм ги приготвени на салата с грах,чили и подправки и беше страхотна.
Разкошни са и звучи страшно вкусно.И аз често използвам готовите вакумирани картофки,веднъж бях купувала и те се оказаха сурови,бяха подготвени,обелени и подправени,но са били без термична обработка.Взех си аз и ги пльоснах в чиния на масата :)) Няма да ти казвам каква изненада беше като ги опитахме,голям цирк беше :))
Телешко Салтимбока,любимо мое ястие.Правя го и с пилешко месо от филето,салвия и прошуто,също става чудесно.Който не е опитвал тази рецепта,трябва да пробва.Уникално е!
Моите коментари