Това е десерта от моите топ10 любими и му е отредено първо място.Обожавам го!
Само ще допълня че млякото и яйцата трябва да са в съотношение 1:1, т.е на 1яйце се слага 100мл прясно мляко
В началото правех питките като в тестото слагах оцет,но мой познат майстор пекар ми каза да го заменя с портокалов сок.По принцип киселина се слага за да се получи еластично тесто,да може да се разтегля по добре.Също и захарта в маята ме посъветва да я заменя с мед,той активира маята много по бързо.
Точно снощи правих пържени кюфтета с картофи и домати с праз.Приготвям я по същия начин,слагам малко люто за разкош.но краставичките ме изненадаха,ако бях видяла вчера рецептата щях да сложа,но нищо,следващия път ще опитам непременно :)
Тази рецепта с удоволствие бих я опитала,пробвала съм кисели тиквички,но бяха сурово стерилизирани,като краставичките,дори повече ми харесаха от тях,но така овкусени и печени на скара не съм
Качамак не съм вкусвала от дете,едно време на село го приготвяха с пръжки и хич не го харесвах,затова и никога не съм го приготвяла,Виле,твоя на снимката изглежда мн вкусно,чак ми се прииска да опитам :)
Джеми,няма да споря,това е лично мое мнение и не те ангажирам с него,тези кръгове по палачинката стават единствено и само на сач,с помощта на черпака,който разстила сместа върху сача и не може да ме убедиш че са правени в тава.
Моите уважения,мила,но това са катми(палачинки),правени на сач,купени и снимани,в тава или тиган няма как да се покажат типичните кръгове по основата на палачинката.Точно такива си купувам от морето,а сега ги правят и в Аладин
Моите коментари