Не само че втасват и се изпичат по лесно,просто в него има глутен,който дава съвсем друга структура на готовото хлебче.Ако се спазват някакви диети и трябва да се избягва бяло брашно,разбира се не се слага,но хляба ще стане влажен,плътен като сплескан и леко кисел
Много благодаря,Криси!Пробвала съм и само с пълнозърнесто брашно,затова наблегнах на тази бележка.В началото когато се заех с предизвикателството да си меся сама хляб нямаше кой да ме посъветва и смятам че е добре да се знае.
Защото е объркано при писането затова,Виле :)Няма логика да се прави отдолу и да се слага масло :)
Освен ако целта не е да подмаже тавата като изтече отдолу :):))
Като любител на месото и аз предпочитам агнешкото пред свинското,слагам риган и рядко ползвам чубрица и се питам дали пък няма нещо гръцко в мен ? :) Само че свинското както и пилешкото са ни горе долу
"по джоба",и както обичам всекидневно да ям месо за агнешко ще трябва да си търся по платена работа :)
белен боб без ципата,която обикновенно пада при варене.Така се продава в пакети и си го сваряваш,аз лично не го предпочитам защото не му нацелвам времето и все ми се разварява.
Много ще ми е интересен резултата на тази рецепта,меко казано ми се струва абсурдна.Първо целина 2глави не е нормално и комбинирано със сос от сирене нещо не ми се връзва.После този сос с тази чаша бульон и сиренето без да се подлага на термична обработка за да се поразтопи малко като се сложи към пилето трябва да се предвиди и лъжица с която да се изкуса. Може и да греша,не знам ама аз не смея да пробвам
Жестоко е,преди известно време направих моето с точките,но нямах време да се занимавам да очертавам кръговете,обаче ми прави впечатление наситено жълтия цвят на платката ти,домашни яйца ли си ползвала?
Идеята ми хареса,обичам грис и бих опитала този вариант с карамелен сос,само че когато се разтапя захар за карамел,тя никога не се бърка,оставя се да се разтопи,като ако е необходимо се разклаща леко тигана,ако почне да се разбърква тя става на бучки,които после трудно се топят
Ванче,то и аз не исках ама да ти кажа не ме и питаха :)
Краката си ги ядяха възрастните,а на нас дори ни намачкваха дреболиите за да не виждаме че ги има,защото им се мръщехме:)
Едно време като бях малка през ваканциите на село много я ядяхме тази супа,дори добавяха към дреболиите и пилешките крака и част от пилето.Бульона ставаше жълтеникав с уникален аромат и страшно вкусен.
Сега с пилетата от магазина никога няма да я докарам с този вкус
Аз лично не бих сложила индийско орехче в тази супа,още по малко пък в каймата,обикновено се употребява за сладкиши,за сосове,яйца,картофи,може да се добави и в самия бульон,но и не е необходимо
Напълно съм съгласна с написаното,бих добавила още че след печене на месо дали на скара или фурна е добре да постои покрито за поне 10мин под капак или фолио,за да отпочине и соковете в него да мога да се разпределят равномерно,за намазване на скарата освен мазнина(сланина) може да се използва половин глава кромид лук и другото което аз прилагам е това да изкарвам месото от хладилника час преди готвене на стайна температура.
Моите коментари