Разкошен хляб!Голяма почитателка съм на домашно приготвения хляб и съм против измислените боклуци,които продават по магазините.Много рядко ям бял хляб,предпочитам пълнозърнест или ръжен и ако нямам възможност да си ги направя си купувам от пекарна-ръчно направен.Поздравления,Невена,страхотен хляб си направила :)
приготвя се от кашу и вода,като първо се кисне кашуто във вода,после се прецежда и смила в блендер и му се добавя пак вода,има конистенция и вид на мляко,вкуса на мен лично ми е ужасен-използват го веганите
Разкошен кекс,който добавям в любими и непременно ще опитам,Точно такива кексове обичам,да не са сухи,а с леко влажна структура както се вижда от снимката в разрез.
Страхотни са,Виле,приготвяла съм ги много пъти,само че картофите първо се сваряват после се слагат в тавичка с малко зехтин и се запичат,след това се изваждат,намачкват се леко колкото да се посплескат и се заливат с дресинг от зехтин,оцет,розмарин и чесън,който се слага небелен,иначе ще загори и отново се слагат да се запечат.Чубрица не се слага,тя придава съвсем друг вкус :) Получават се уникални
Много го обичам,става уникален,само че ползвам мазнина на половината и не слагам никаква вода,след като запържа лука до златисто загар добавям балсамов оцет със захар или мед.Също препоръчвам използването на червен лук,правила съм и с кромид и с червен,с червения се получава по добре
Голяма вкусотийка! Патешкото месо е изкключително вкусно.Често си взимам патешки крилца и приготвям бульон с тях.Сварявам ги в тенджера под налягане със сол и черен пипер.Малко са мазнички,но бульона става разкошен.Добавям го към ориз или зеленчуци,нямам думи да ви опиша какъв аромат и вкус придава.
Разкошна е!Традиционен метод за баница,приготвям я по същия начин,но не ползвам сода,а бакпулвер.Набухва страхотно и няма онзи натрапчив вкус на сода.След изпичане я обръщам да виси надолу прикрепена с четири чаши,така не спада и остава пухкава.
За целта обаче не подмазвайте тавата с олио,за да залепне баницата,иначе рискувате като я обърнете да изпадне от тавата.Отгоре преди изпичане слагам малки парчета масло.
Моите коментари