Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
Страхотно изглежда тортата, браво!! Смятам да я приготвя скоро, но имам един въпрос. Консервата с дулсе де лече от колко грама е ?
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря Сия :) Имах останали белтъци и се чудех какво да направя с тях ,различно от целувки. И реших да експериментирам. Получи се нещо разкошно, наистина. Свежо и ароматно.
Yordanka Kovacheva коментира:
Този вид хапки в северна Испания се нарича Пинчос, а в южна -Монтадитос. Франзелка върху която се слагат различни вкусотии, според въображението. Тапа означава мезе и може да бъде дори плато с калмари или миди, а не само хлебче с нещо върху него. Вашето предложение е много вкусно, страхотна комбинация!
Yordanka Kovacheva коментира:
Страхотна идея! Нямам търпение да го изпробвам. Поздравления!!
Yordanka Kovacheva коментира:
Относно копираното от уикипедия, съгласна съм с всичко, но не разбирам защо все пишат, че било на тиган, след като изобщо не е така и няма испанец, които да я приготвя така. Съдът за паея е по скоро плитка тава с дръжки. Приготвя се на огън на открито със специален уред за това -паейеро .Тиган на такъв уред неможе да се сложи! Просто може би на български неможе да се преведе по друг начин ли, незнам... Но така много хора се бъркат и си мислят че паеята се прави на обикновен тиган.
Yordanka Kovacheva коментира:
Разбира се, че се слага и пиле. Паеи има няколко вида, а морската е само една от тях. Май вие трябва да се поинтетесувате преди да пишете.
Yordanka Kovacheva коментира:
Разбира се, че има точни рецепти за всеки вид паея(а те са няколко), но разбира се че всеки е свободен да интерпретира според своя вкус. Представената тук рецепта по продукти наподобява Паея микста (смесена), но червените чушки се слагат най накрая, запържени на ивички. И времето за приготвяне е по -малко от описаното. Фидеуа няма само от мариско (морски дарове)), макар и това да е най -популярното .Има фидеуа със св ребърца и месо, със лонганиза (наденичка)също .
Yordanka Kovacheva коментира:
Паея валенсиана със охлюви? Anda, por favor....!!!
Yordanka Kovacheva коментира:
Паеята изобщо не се приготвя в тиган, а в специална тава наречена паея, оттам и името на ястието. И да, видове има много.Този "вид "представен в тази рецепта не съществува, а е някаква интерпретация на автора и, в което няма нищо лошо. Малко не ми се вързват само кренвиршите, но... Това си е мое мнение. Технологията на приготвяне също не отговаря, но няма нищо. Би могло това да се нарече ориз "миш маш ",но не и паея, още по -малко пък валенсианска (Както са писали администраторите)
Yordanka Kovacheva коментира:
Мария, най -накрая снощи сготвих твоята страхотна картофена лазаня!Наистина стана чудно вкусна и приканвам всеки да я пробва!
Yordanka Kovacheva коментира:
Мога да твърдя, че това е най -вкусната питка, която съм правила! Благодаря ти, Мария!
Yordanka Kovacheva коментира:
Да, много е вкусна! Аз по принцип не съм фен на кремсупите, приготвям за мъжът ми, но тази ми допадна страшно много и май няма му оставя да я опита той! ;) ;) Радвам се, че ви е направила впечатление и ще съм щастлива ако споделите, че сте я опитали!!
Yordanka Kovacheva коментира:
Много ефектно и красиво! Браво!
Yordanka Kovacheva коментира:
Браво! Ето това е автентичната рецепта за яйца по панагюрски!!
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодаря ти ,Мария. Стопли ми сърцето :) Филенцето наистина си заслужава да се опита. Прегръдки!!
Yordanka Kovacheva коментира:
Радвам се, че мога да бъда полезна! Бомбичките са много лесни, ефектни и вкусни.
Yordanka Kovacheva коментира:
Страхотна супичка! Класика!
Yordanka Kovacheva коментира:
Най -точната рецепта за козунак, която съм виждала и правила. Не ми се наложи да добавя и грам допълнително брашно, а тестото стана толкова приятно и перфектно, че с удоволствие да го месиш!! Благодаря!