Досега не съм виждала аншоа, която се разтапя при топлинна обработка, в случая -пържене... Възможно е да не съм наясно. Относно спагетите, никога не съм приготвяла пълнозърнести и ми се ще да опитам, но определено мисля че за 3 минути варене, по -скоро биха останали сурови, отколкото ал-денте... Трябва да се гледа какво пише на пакета на производителя за времето на варене. Поздрав!
Идвайте момичета, добре ще сте ми дошли :) Ще си спретнем средиземноморска фиеста, пък знае ли се, може и на испанките да покажем някое българско ястие :)
Ах, Миме, незнам колко съм перфектна, но любовта ми към средиземноморската кухня е голяма и благодаря, че го оценяш :) Хайде ела ми на гости и ще те черпя едни пълнени мандаринки, защото направих за цяла казарма :),макар че в рецептата описах количества като за 2 порции само.
Ели, страхотно мезенце, благодаря :) Правила съм нещо подобно с тиквички и патладжани, но без орехи и кедрови ядки, а с тях би било направо разкош и задължително мисля да опитам! :)
Мими, оризчето е супер, рецептата е хубава. Липсва ми да видя на снимката скаридите и сьомгата, но може би са останали под ориза или просто аз не ги забелязвам. Поздрав!
Ох, така да обичам всичко морско! Аз точно така не ги бях приготвяла, но им се заканих;)Все си купувам цели скариди, а ако ястието, което искам да приготвя изисква да са белени, после си запазвам обелките и главите и ги замразявам за когато ми потрябва рибен бульон. :)
Хайде сега, подробности... И аз се обърках, защото "чапата " и "чабата" са близки по произношение, дори когато самите испанци го произнасят ,звучи по -скоро чабата. Мисля, че може би трябваше администраторите да го публикуват правилно. То и всички като си пишат -паела, тортила и такива подобни, какво да кажем. Важното е че тази рецепта е много добра и оригинална, пък сега за една буква....;)
Да ,Зари и аз мисля, че 25-30 минути са много, то и от снимката се вижда, че са мекички, може би така се харесват на някои хора :) Аз преди няколко дни ги приготвих и съм качила снимка тук към тази рецепта, моите бяха много дебели и ги варих 18 минути. Но няма значение, това са дреболий, нека се усмихнем и да ни е приятна вечерта :) Поздрави и от мен!
Зари, моля да не се обиждаме. Аз за да напиша тази информация за варенето ,претендирам да съм сигурна и добре запозната, първо защото съм приготвяла такива неведнъж и съм се учила от хора с умения. Живея в Испания, където този зеленчук е много популярен и една от родините на белите аспержи -област Наварра, тук живея и от тук точно имат деноминация за произход. Значи ако твърдите, че нямам понятие как се приготвят, то и самите испанци на чиято земя растат и откъдето произхождат нямат понятие!? А вие имате!?
Прочетох статията за която говорите, но всичко е много общо казано и сте видели това, което искате да видите. Там никъде не прочетох ,че за всеки вид е нужно различно време, което е много важно, а описаните минути се отнасят най -вероятно само за зелените. Първо се казва, че имало 3000 вида, после се говори за един общ начин на приготвяне уж за всички ,което няма как да стане и накрая казват че"най-хубаво приготвените са с ярко зелен цвят".Голяма каша. И все пак тук основно ни интересуват белите, за които всъщност най -вече ставаше въпрос.
Моите коментари