Моите коментари

Yordanka Kovacheva коментира:
И на мен това ми направи впечатление....
Yordanka Kovacheva коментира:
Много много вкусна супичка :) Благодарности за рецептата!
Yordanka Kovacheva коментира:
Ели, страхотно мезенце, благодаря :) Правила съм нещо подобно с тиквички и патладжани, но без орехи и кедрови ядки, а с тях би било направо разкош и задължително мисля да опитам! :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Мими, оризчето е супер, рецептата е хубава. Липсва ми да видя на снимката скаридите и сьомгата, но може би са останали под ориза или просто аз не ги забелязвам. Поздрав!
Yordanka Kovacheva коментира:
Шедьовър е ,когато рецептата е правилно изпълнена и цветно обяснена ! ;)
Yordanka Kovacheva коментира:
Страхотна визия на картофките. Със сигурност са и много вкусни!
Yordanka Kovacheva коментира:
Кулинарен шедьовър! Веднага си запазвам рецептата и при първа възможност ще я спретна :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Ох, така да обичам всичко морско! Аз точно така не ги бях приготвяла, но им се заканих;)Все си купувам цели скариди, а ако ястието, което искам да приготвя изисква да са белени, после си запазвам обелките и главите и ги замразявам за когато ми потрябва рибен бульон. :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Чудесна рецепта! Браво!
Yordanka Kovacheva коментира:
Хайде сега, подробности... И аз се обърках, защото "чапата " и "чабата" са близки по произношение, дори когато самите испанци го произнасят ,звучи по -скоро чабата. Мисля, че може би трябваше администраторите да го публикуват правилно. То и всички като си пишат -паела, тортила и такива подобни, какво да кажем. Важното е че тази рецепта е много добра и оригинална, пък сега за една буква....;)
Yordanka Kovacheva коментира:
Да ,Зари и аз мисля, че 25-30 минути са много, то и от снимката се вижда, че са мекички, може би така се харесват на някои хора :) Аз преди няколко дни ги приготвих и съм качила снимка тук към тази рецепта, моите бяха много дебели и ги варих 18 минути. Но няма значение, това са дреболий, нека се усмихнем и да ни е приятна вечерта :) Поздрави и от мен!
Yordanka Kovacheva коментира:
Зари, моля да не се обиждаме. Аз за да напиша тази информация за варенето ,претендирам да съм сигурна и добре запозната, първо защото съм приготвяла такива неведнъж и съм се учила от хора с умения. Живея в Испания, където този зеленчук е много популярен и една от родините на белите аспержи -област Наварра, тук живея и от тук точно имат деноминация за произход. Значи ако твърдите, че нямам понятие как се приготвят, то и самите испанци на чиято земя растат и откъдето произхождат нямат понятие!? А вие имате!? Прочетох статията за която говорите, но всичко е много общо казано и сте видели това, което искате да видите. Там никъде не прочетох ,че за всеки вид е нужно различно време, което е много важно, а описаните минути се отнасят най -вероятно само за зелените. Първо се казва, че имало 3000 вида, после се говори за един общ начин на приготвяне уж за всички ,което няма как да стане и накрая казват че"най-хубаво приготвените са с ярко зелен цвят".Голяма каша. И все пак тук основно ни интересуват белите, за които всъщност най -вече ставаше въпрос.
Yordanka Kovacheva коментира:
Време за варене на аспержи: Зелени - 3 минути, ако са тънки 7 минути ако са по -дебели. Бели- 10 минути, ако са тънки и 20 минути ако са дебели. Това е положението :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Благодарности за хубавата рецепта, Миме. Следвах стриктно инструкцийте и се получи страхотен хляб, чабата. Може би на вид не го докарах много, но пък още топъл го разчупих, защото не му устоях и текстурата и вкусът му ме очароваха :) Тази вечер ще краси трапезата ми :)
Yordanka Kovacheva коментира:
Добра рецепта, но бих допълнила, че белите аспержи са по -привлекателни на вид, както и по -вкусни, когато се варят само 10-12 минути, за да останат и леко хрупкави. Въпрос на вкус;)
Yordanka Kovacheva коментира:
За тези, които са решили да приготвят този вълшебен сладкиш, искам да дам едно мъничко пояснение, което съм пропуснала в рецептата. Преди да се сиропира сладкиша е добре да се нареже предварително, за да поеме по -добре от сиропа! :)