Време за варене на аспержи:
Зелени - 3 минути, ако са тънки
7 минути ако са по -дебели.
Бели- 10 минути, ако са тънки и 20 минути ако са дебели.
Това е положението :)
Благодарности за хубавата рецепта, Миме. Следвах стриктно инструкцийте и се получи страхотен хляб, чабата. Може би на вид не го докарах много, но пък още топъл го разчупих, защото не му устоях и текстурата и вкусът му ме очароваха :) Тази вечер ще краси трапезата ми :)
Добра рецепта, но бих допълнила, че белите аспержи са по -привлекателни на вид, както и по -вкусни, когато се варят само 10-12 минути, за да останат и леко хрупкави. Въпрос на вкус;)
За тези, които са решили да приготвят този вълшебен сладкиш, искам да дам едно мъничко пояснение, което съм пропуснала в рецептата.
Преди да се сиропира сладкиша е добре да се нареже предварително, за да поеме по -добре от сиропа!
:)
Много се радвам, че ви хареса :) Приготвя се бързичко и лесно ,така че няма да ви отнеме много време в почивния ден и ще се наслаждавате на вкусен и сочен, наситено шоколадов десерт :)
Благодаря :) Надявам се да ви хареса. Аз се пристрастих към вкуса му направо. Един съвет -използвайте чоризо иберико ако откриете на пазара, защото с него става истински разкош и вкусотия, понеже е с по -силен аромат. Но ако не обичате вкусът да е силен и интензивен -тогава ползвайте обикновенно чоризо или сложете по -малко количество от него. :)
5 бр сепия?? Има сепии големи колкото яйце, както и има сепии много по -големи от по 40-50 см. Мисля, че по -удачно би било да напишете грамажа. Благодаря.
Много ме зарадвахте :) И у дома се получи същото -изчезна толкова бързо, че единствено аромата му остана още дълго да ни опиянява;) И да, с лимонова коричка също става много хубаво. Поздрав и Хубави Великденски празници.
Е, вие сигурно се шегувате за 30-те секунди. Просто предполагам, че трябва да се измеси за кратко докато се получи гладко тесто и после да се остави да почине 15-20 мин може би, но не повече .
Моите коментари