Здравейте. Има го този глагол в българския език и даже е широко разпространен и употребяван :)За да бъда по-точна -нарича се Преходен глагол от несъвършен вид. Нашият език е богат и разнообразен :) и това, че вие не знаете тази дума, не значи че не съществува. Но пък мога да ви осведомя и друго -думата "щото",която вие сте употребили със сигурност я няма в езика ни. :)
:) Много ми е драго, Миме, че оценяш тези малко по-нетипични за България ястия и ми казваш тези хубави думи. Благодаря :)Желанието ми е да допринеса нещо различно и да предизвиквам повече хора да си приготвят морска храна (не че не обичам и приготвям и българска, традиционна кухн, но трябва да има разнообразие) Знам, че в България морските дарове се намират основно замразени. Но специално за сепията това не е проблем, тя си е прекрасна и като си я отмразиш и не си губи вкусовите качества. При скаридите е малко по -различно -пресни са много по-хубави, но когато са качествени и замразените стават, дали било сурови или бланширан/варени. Определено по -добре е да си ги приготви човек вкъщи, защото съм съгласна с теб, че в нашата страна се броят на пръсти местата, където ги правят както трябва. А е толкова лесно... иска се само човек да спазва точното време на термична обработка и подходящата температура. :)
Аз благодаря :) Страшно вкусни са, ще видиш. Сока от ананас може и от кутийка, но да е колкото се може по -натурален;) и качествен. Аз го правя с такъв и става чудесно. Надявам се да останеш доволна :)
Стана разкошна питка, но ще кажа за тези, които решат да я приготвят -посоченото количество вода в рецептата е малко и е невъзможно да се замеси тесто, затова си добавете още малко водичка плюс част от разтопеното масло, останалото нека си стои за намазване на корите. Маята също ми се видя много, затова сложих само 25 грама. Надявам се да съм била полезна.
Здравейте.
Какъв е грамажа на буркана със сушени домати? Има различни по големина буркани и не ми е ясно, а супичката ми изглежда много съблазнителна и ми се иска да я приготвя.
Благодаря.
Бонбонките са страхотни, обаче лютят та се късат :)) ,но всички знаем че с джинджифила е така. Важното, е че са полезни и вкусни и съм благодарна за рецептата на Нина!
Вкусен е!! Заслужава си, честно. Само да ти кажа малка тайна -вместо чаша силно кафе, сложи инстантно нес кафе, колкото прецениш до добиване на приятен цвят и аромат -така няма да ти се разводни сместта. Първия път го приготвих по рецептата и не ми стана много ок текстурата, а втория път както ти казвам, стана чудесен! Също така вместо ром сложих капки ромова есенция. Чудно се вързват ароматите. И предполагам си знаеш, но аз да си кажа -печи на 115 -120 градуса до суха клечка или като докоснеш леко с пръст отгоре си личи дали е още течен или се е повтвърдил.Печенето на тези градуси е продължително, но резултата винаги е перфектен! Надявам се да съм била полезна :)
Ами ;) ,не че съм толкова добра, те не са трудни, а резултатът е ефектен и красив, защото рецептата е прекрасна и добре представена. Правилно са им сложили надпис "Мъфини за душата" ;)
Моите коментари