Здравейте. В момента приготвям рецептата и съм сигурна, че ще стане чудесна баничка. Благодаря за идеята!
Само исках да споделя, че количеството вода е крайно малко за 400 г брашно и аз трябваше да сложа почти тройно повече отколкото пише... Най -вероятно е станала някаква грешка при писането. Поздрав!
Да да, за разточването си е допълнително. Аз казвах за самото тесто. За да стане меко и еластично просто трябваше да сложа още цяла чаша брашно и да махна едно яйце. Дали не ми е било пък в повече млякото? Но както и да е, важното е че стана чудесно и съм много доволна, защото тази рецепта със сигурност ще си остане в моят раздел "Любими " и ще приготвя отново. Поздрав!
Много апетитна рецепта! Приготвям я в момента (чакам да втаса).
Исках да споделя само, че две чаши брашно ми дойдоха крайно малко и използвах почти още една цяла чаша за доизмесване, като се има на предвид, че вместо три яйца сложих две. Просто като гледах количеството брашно и реших, че три са много. Може би моите чаени чаши са по -малки, незнам.
Чудно вкусни станаха!!! Благодаря за хубавата рецепта!
Вместо локум сложих твърдо желирано сладко от дюли, стана вълшебно.
Когато се сдобия с локум ще ги направя отново.
Много добре представена рецепта!
Напълно съм съгласна, че тестото трябва да се меси с търпение и любов и си е цял един ритуал. Не е никак трудно или досадно, а си е удоволствие и действа разтоварващо.
Аз приготвих тортата със 250 грама кори и същото количество крем. Стана много добре.
Препоръчвам да изливате крема върху корите, когато е леко поизстинал, за да не се разкашкат. Всъщност е въпрос на вкус, но аз предпочитам да са леко хрупкави и да се усещат.
Благодаря Сия :)
Имах останали белтъци и се чудех какво да направя с тях ,различно от целувки. И реших да експериментирам. Получи се нещо разкошно, наистина. Свежо и ароматно.
Този вид хапки в северна Испания се нарича Пинчос, а в южна -Монтадитос. Франзелка върху която се слагат различни вкусотии, според въображението.
Тапа означава мезе и може да бъде дори плато с калмари или миди, а не само хлебче с нещо върху него.
Вашето предложение е много вкусно, страхотна комбинация!
Относно копираното от уикипедия, съгласна съм с всичко, но не разбирам защо все пишат, че било на тиган, след като изобщо не е така и няма испанец, които да я приготвя така. Съдът за паея е по скоро плитка тава с дръжки. Приготвя се на огън на открито със специален уред за това -паейеро .Тиган на такъв уред неможе да се сложи! Просто може би на български неможе да се преведе по друг начин ли, незнам... Но така много хора се бъркат и си мислят че паеята се прави на обикновен тиган.
Разбира се, че има точни рецепти за всеки вид паея(а те са няколко), но разбира се че всеки е свободен да интерпретира според своя вкус.
Представената тук рецепта по продукти наподобява Паея микста (смесена), но червените чушки се слагат най накрая, запържени на ивички. И времето за приготвяне е по -малко от описаното.
Фидеуа няма само от мариско (морски дарове)), макар и това да е най -популярното .Има фидеуа със св ребърца и месо, със лонганиза (наденичка)също .
Моите коментари