Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как да приготвим домашни солети?

Как да приготвим домашни солети?

Домашни солети

Всички обичаме солените изкушения, които можем да си хапваме както пред телевизора, гледайки любимото ни предаване, така и просто да хрупаме различни крекери, гризини.

Именно затова днес сме решили да ви предложим невероятно лесна и вкусна рецепта за домашни солети, като така можете да изненадате вашите близки с нещо вкусно и различно.

Как да приготвим домашни солети?

Необходими продукти:

400 г брашно;

1 ч.л. захар;

1 ч.л. суха мая;

1 ч.л. сол;

30 г меко масло;

50 мл зехтин;

20 грама настърган пармезан или друг вид кашкавал;

200 мл топла вода;

1 лъжица пресен розмарин;

морска сол (но не прекалено едра).

Начин на приготвяне:

Първата ви задача е да пресеете брашното, а след това добавете към него захарта и сухата мая. Прибавете към топлата вода и солта, а след това и зехтина. После оформете нещо като кладенче в сухата смес и започнете бавно да доливате течната, като замесвате тестото за вашите домашни солети.

След като тестото, което местите, стане достатъчно гъсто, следва да добавите към него също така мекото краве масло, пармезана (кашкавал) и розмарина. Продължете да го месите до пълното смесване на всички продукти, а след това го сложете в полиетиленов плик за около 1 час, за да си почине.

След като тестото се е отпуснало и си е починало, го разточете с дебелина около 2-3 милиметра и го поръсете добре със смрадликата и морската сол или с други подправки по ваше желание. Разрежете го на летни с ширина около един сантиметър.

Когато сте готови с нарязването на цялото тесто, се заемете с усукването на лентичките. Имайте предвид и това, че колкото по-тънички са те, толкова по-хрупкави ще са вашите домашни солети.

След като сте готови, ги сложете на хартия за готвене, като фурната трябва да е предварително загрята на 180 градуса. Печете вашите хрупкави солети, докато те не станат златисти.

Те са идеалната здравословна закуска за всеки празник, включително за рождените дни. Можете да ги давате и на вашите деца за училище, като така няма да се налага да им купувате солените изкушения от магазина, които често имат в състава си вредни ингредиенти.

Бъдете сигурни, че тези домашни солети ще станата веднага любими на цялото ви семейство, защото са невероятно вкусни и хрупкави.

А ако искате още нещо хрупкаво и вкусно, то разгледайте нашите предложения за домашни соленки и домашен снак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати