С каква храна да посрещна гостите си?
Kojom hranom da dočekate svoje goste?
Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»С каква храна да посрещна гостите си?

С каква храна да посрещна гостите си?

С каква храна да посрещна гостите си?

На всеки му идват гости, било то приятели, роднини, съседи за закуска, обяд, вечеря, парти или по друг повод.

Нека признаем, че всеки се притеснява при посрещане на гости и иска да е добър домакин и се започва едно чудене от рода на Какво да приготвя? . Тук ще разгледаме различните угощения за различните поводи, при които ни идва гости.

На кафе

Най-често идва гости, за да пиете по кафе, за да се видите, да си поприказвате. Освен кафето и напитките е хубаво да има и нещо различно от тях на масата - като сладки, пастички, бонбони или др. Не е нужно да се престаравате с нещо кой знае какаво, важното е да има нещо на масата, пък дали гостът ви ще си вземе, зависи от него. Хубаво е да показваме гостоприемство дори за едно кафе, траещо час-два, или както се казва Важен е жестът.

Парти

С каква храна да посрещна гостите си?

Всички обичат да се веселят и да разпуснат с приятели, като на много хора им е по-комфортно в домашни условия. Ако честа се е паднала на вас, да сте домакин на вашето парти, е време да приготвим похапването.

Тук е много лесно, защото пиенето е най-важното, но всеки обича да си мезва през времето, в което не държи чашата. Можете да сложите на масата домашни гризини, ядки по избор, луканка и др. Ако пък толкова искате да сложите още нещо направено от вас, е препоръчително да е в по-голямо количество.

Примерно домашната пица е добра идея, но по-добра идея е мини пици и всеки да си взима по колкото иска. Също може да спретнете пържени картофки, а ако пиете бира - една пържена цаца на масата би била перфектна. Целата е да не е нищо ангажиращо с прибори по масата, а да са храни, които всеки ще взема с ръце.

Закуска

С каква храна да посрещна гостите си?

Закуската е най-важното хранене за деня, с става особено важно, ако трябва да приготвим нещо за гостите, които очакваме да се събудят всеки момент. Не му мислете много, защото закуската винаги става бързо и винаги е апетитна, защото всички са гладни. Винаги може да направите палачинки, мекици, пържени филии, ако пък някой предпочита нещо солено на закуска, може да приготвите същите храни, но по зелената им рецепта. Мекиците могат да са със сирене или някакъв колбас, филийките със шарена сол, сирене, домати. Уверете се, първо, дали гостите ви закусват, защото тогава цялото готвене ще е за нищо.

Обяд

С каква храна да посрещна гостите си?

Обядът е равностоен на вечерята - и за двете трябва доста готвене. Започва се със салата. Препоръчва се да не е тежка като овчарска салата, салата с морски дарове, салата от пълнен домат или други тежки като майонезените салати, прекалено количество кашкавал, яйца и др. Целта ви все пак е да стигнат и до следващото ястие, а не да ги наядете със салатата.

Препоръчително е поднасянето шопска салата, зелена салата, градинарска салата и др. Също така подсигурете пред всеки от гостите ви да има сервизна чиния, за да не ги принуждавате да се пресягат или да лягат по масата, за да стигнат до салатата. Не забравяйте да сложите различни мезета, които са по ваша преценка или според вкуса на гостите ви. Обядът също може да е всякакъв, но за предпочитане е да съдържа месо, тъй като всеки го уважава, както и вегетариански ястия или гарнитури, с които да отиграете положението, ако някой не яде месо.

Вечеря

С каква храна да посрещна гостите си?

Вечерята и подготовката е същата като при обяда. С тънката разлика, че понякога вечерите с гости продължават до сутринта. Затова е препоръчително да наблегнате нещо, с което, освен че ще се нахраните, а и ще продължите да мезите. Месото на скара е най-подходящото за целта, също и наденици, пържолки, свински каренца и др. и ще от карате чак до сутринта - стига и пиенето да ви стигне, така че се подгответе.

Надяваме се съветите за идеи за храни за гости да са ви помогнали. А за повече вдъхновение хвърлетев поглед на още от нашите рецепти за гости.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest