gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Здравословни идеи с конопено семе

Здравословни идеи с конопено семе

Здравословни идеи с конопено семе
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Конопените семена имат много съществени ползи за здравето. В семето на растението канабис сатива има незначително количество тетрахидроканабинол и употребата им няма същия ефект като цигара джойнт.

Смелени на прах конопени семена, те дават фибри, необходими за храносмилането и подпомагат отслабването, защото създават усещане на ситост. Съдържат протеини и мастни киселини като омега- 3.

В какви полезни рецепти могат да бъдат включени семената от конопа?

Конопено семе в салатите

Шепа семена от коноп в салатата от зеленчуци дава протеини с вкус на орехи, който обогатява този на зеленчука. Може и да направите табуле с конопени семена и така продуктът е основна съставка на кулинарното изкушение.

Виж рецепта за табуле с коноп.

Конопено семе в смутито

Лъжица конопено семе в смутито дава допълнително вещества като желязото и витамин Е.

Конопено мляко

Конопено мляко

Това е растително мляко, което се прави лесно и е чудесен заместител на животинския продукт. Семената с вода и екстрект от ванилия дават нов и неочаквано полезен продукт - конопено мляко.

Конопено семе в салатени дресинги

След пресоване на семената на конопа се получава масло от конопено семе. То може да се използва като подправка, придаваща пикантен аромат на основния продукт и в същото време зарежда с фосфор, магнезий, калий и цинк.

Конопено семе за направа на сирене

Звучи доста странно, но от семената на конопа може да се направи и този хранителен продукт. Нужно е да се комбинира семето с дрожди, за да се получи хранителна изненада, с която да се подправи пицата, макароните, и вегетариански пармезан.

Конопено семе в десерти

Конопените семена и овесените ядки са интересен тандем и може да се ползват за бисквити с овесени ядки. Може да се смеят и с нахут и вкусът е много интересен.

Конопено семе с хумус

Здравословни идеи с конопено семе

Ако ги смесим с хумус, може да намажем сместа върху геврека или пиката за закуска.

Конопено семе като закуска, която се препича

Конопените семена може да се ядат сурови, изпечени и предложени за занимавка подобно на тиквените семки, а препечени може да се добавят в салати или да се смесят със зеленчуци.

Конопено семе като енергийни топчета

Маслото от ядки или семена коноп в комбинация с други любими и полезни продукти могат да се смесят във форма на енергийни топчета, които са истинска суперхрана, която се консумира и за забава.

Пригответе си задължително и тези палачинки с конопено семе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest