Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Обичате ризото, но се страхувате от въглехидрати? Заменете ориза с овес!

Обичате ризото, но се страхувате от въглехидрати? Заменете ориза с овес!

Лилия  МилковаЛилия Милкова
Иноватор
456
Обичате ризото, но се страхувате от въглехидрати? Заменете ориза с овес!

Не сме ли винаги очаровани от международни кулинарни предавания, гледайки някои вкусни ястия? Ястие, което винаги заинтригува хората, е вкусното ризото. Често приготвено с ориз с високо съдържание на нишесте, но късозърнест, като италиански ориз Arborio, Carnaroli или Vialone, ризотото обикновено се нарича ястие на смъртта или финиш, тъй като оризът изоставя нишестето си, за да направи ястието кремообразно.

Въпреки това, хората често се различават в това да се насладят на тази кремообразна купа с вкус поради нейната нишестена и богата на въглехидрати природа. Докато по-здравословната алтернатива на използването на ориз в ризото е да го направите с овес!

Знаете ли, че знаменитият готвач Греъм Елиът използва овесени ядки, за да приготви кремообразно пикантно ризото? Овесът е чудесен източник на витамини, минерали и антиоксиданти с бета-глюкан, които намаляват нивата на холестерола и подобряват инсулиновите реакции. Докато високият прием на бял ориз увеличава риска от сърдечни заболявания и диабет тип 2.

Овесът има всички хранителни вещества, за да противодейства на тези проблеми и много повече. Ако търсите обилна алтернатива на любимото си ризото за добро настроение, има причини да замените ориза за ризото с овес.

Лесен за приготвяне

Приготвяне на ризото
Снимка: scratsmacker / pixabay.com

Докато ризотото е представено като отнемащо време и предизвикателно ястие в процеса на приготвяне, овесът, от друга страна, е обратното. Овесът се приготвя в три лесни стъпки. Всичко, от което се нуждаете, е да добавите вода или бульон и да заври. Овесено ризото може да бъде ястие по всяко време и може да се съчетае с много различни съставки.

Поддържа ви във форма

Овесът е естествено без глутен и е подходяща храна за отслабване, тъй като овесените ядки са богати на разтворими фибри. Изборът да изберете и приготвите овесено ризото ще ви достави удовлетворение от добрата храна и ще ви помогне да извлечете ползите за здравето от едно. Включвайки всички споменати позитиви, намаляват редица заболявания, предпазват от дразнене на кожата и стабилизират нивата на кръвната захар. Мощната комбинация от любимото ви ястие и мощния овес ще защити сърцето и тялото ви.

Добавя ароматен обрат

Вкусът на овесените ядки в ризото ви дава здравословно усещане, той е кремообразен, дъвчащ и топъл. Когато овесът се задушава в бульона, фибрите на бета-глюкана абсорбират водата и му придават същата текстура, която ни е необходима за ризото. Можете да комбинирате вашето овесено ризото с любимите си зеленчуци или пушени меса и отгоре с яйце или поръска сирене, за да се насладите на храната си на здрач и зазоряване.

Овесът ви дава свободата да включите всяка комбинация от съставки, които предпочитате, а добавянето на билки като розмарин, градински чай или мащерка придава дълбочина на вкуса, който обединява цялото ястие. Заменете ориза си с овес, за да направите подхранваща храна, която може да се яде на всяка възраст и или по всяко време. Добавянето на овес към вашето ризото трябва да бъде в списъка ви с рецепти, които да опитате, и със сигурност ще ви осигури комфортната храна, която търсите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен