Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Идеи за вкусни салати с кашкавал

Идеи за вкусни салати с кашкавал

салата с домати и кашкавал

Млечните продукти играят неизменна роля в балансираната и здравословна диета. Тяхната основна функция е, че осигуряват голямо количество белтъчини на организма. Освен това, те са богат източник на витамини, фосфор, калций и други минерали.

Освен със своята хранителна стойност, млечните продукти участват в редица вкусни рецепти. Кашкавалът е един от най-популярните млечни продукти, като той се произвежда от краве или овче мляко, както и от смес между обезмаслено и овче мляко. Като разновидност, кашкавалът се приема за форма на твърдо сирене.

Една от най-известните рецепти с негово участие е кашкавалът пане, а също така продуктът се прилага като добавка към редица вкусни салати. В следващите редове вижте няколко идеи за вкусни салати с кашкавал:

Класическа салата с домат и кашкавал

Макар че класическото дуо домат и сирене е неповторимо, то и кашкавалът също може перфектно да се комбинира с домата. Рецептата за тази салата с кашкавал е елементарна и бърза за изпълнение, като са ви необходими кашкавал, домати, маслини, зехтин, оцет, сол и маруля. Първата стъпка е да нарежете доматите, след което накъсвате марулята и овкусявате.

влагане на кашкавала в салати

Плодова салата с кашкавал

На пръв поглед комбинацията между плодове и кашкавал изглежда несъвместима, но истината е далеч по-различна. Плодовата салата с кашкавал е страхотно лятно предложение, за което са ви необходими сезонни плодове, майонеза, заквасена сметана, готварска сметана, оцет и кашкавал. Плодовете се нарязват на кубчета и се прибавят към кашкавала, като на финала се приготвя и прибавя дресинга от заквасената сметана, готварската сметана и майонезата.

Зелена салата с шунка и кашкавал

Още едно вкусно предложение за салата с кашкавал е зелената салата с шунка. За нея са ви необходими маруля, домати, краставици, лук, кашкавал, магданоз, горчица, зехтин, лимонов сок, шунка и сол.

Марулята трябва да се нареже на ивички, а останалите компоненти на кубчета. Разбърквате добре продуктите, след което подливате маринатата от лимоновия сок, горчицата, солта и зехтина. За допълнителен вкус и свежест поръсвате ситно нарязан магданоз.

Вижте и още няколко идеи за салати с кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest