Правилата на панировката
Pravila pohovanjaПравила панировки
gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Правилата на панировката

Правилата на панировката

Нина НордНина Норд
Джедай
8252k
Правилата на панировката
Метален сушилник за съдове на два етажа
Практичен аксесоар за вашия дом:
Метален сушилник за съдове на два етажа
59.00 лв.
Виж ››

Хрупкавата коричка придава апетитен вид и невероятен вкус на кашкавала, месото и зеленчуците. Панировката играе ролята на защита, която запазва добрите качества на продуктите.

Панирането е предварителна кулинарна обработка на продуктите преди пържене с помощта на брашно, галета или друг вид продукт за паниране. Самата дума произлиза от френски и се превежда буквално като поръсване с трохи от хляб.

Панирането е необходимо, за да се запази свежестта и сочността на продукта, да му се придаде нов вид, аромат и вкус. Често за тази цел се използва галетата.

За паниране обаче са подходящи и различни видове брашно – пшенично, оризово, царевично и от елда. Ястията в такава обвивка от брашно стават нежни и нямат твърда коричка.

Можете да допълните вкуса и цвета на панировката с нетрадиционни добавки като смлени ядки, настъргани моркови или тиквички. За да добавите настърганите зеленчуци в панировката, трябва леко да ги изсушите на слаба фурна, след като сте ги настъргали на едрото ренде.

Правилата на панировката

Ако използвате за паниране овесени ядки, парченцата храна ще изглеждат като обвити във воал. За целта всяко парченце първо се овалва в брашно, след това се потапя в яйце и едва след това се овалва в овесените ядки.

Пилешкото месо, морските дарове и карфиолът ще придобият невероятен вкус, ако ги панирате с грис. Първо оваляйте парченцата в брашно, след това ги потопете в яйце или в олио, а след това на много тънка струйка изсипете върху парченцето грис, за да се образува равно покритие без уплътнения.

За да обвие панировката плътно продуктите, трябва да използвате смес от яйце и мляко. Използването само на яйце е подходящо само за продукти, които имат висока влажност.

Сместа от мляко и яйце е необходима за свързване на панировката с основния продукт. Добро съотношение на сместа е две яйца и петдесет милилитра прясно мляко.

Можете да добавите към млякото само жълтъците и панираните парченца ще станат златисти, а ако добавите само белтъците, месото и рибата ще станат много нежни и ще изглеждат изискано.

Винаги подсушавайте нарязаните парчета, преди да ги панирате. След това ги посолете и ги поръсете с черен пипер и оставете за две-три минути.

После оваляйте в брашно, изтърсете излишъците, потопете в яйчената смес и след това – в панировката. Пържете на силен огън от двете страни в предварително загрята мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest