Как да сготвим пъстърва
How to Cook TroutKako da pripremimo pastrmku
gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как да сготвим пъстърва

Как да сготвим пъстърва

Пъстърва на скара
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Автоматичен дозатор за течен сапун със сензор
29.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

За да сготвим вкусно риба, независимо каква е тя, са ни нужни няколко задължителни компонента. Винаги трябва да имаме лимони – това е нещо, без което рибата не може да се овкуси достатъчно добре. Най-хубаво би било да не се спирате на лимонов сок, а на истински лимон.

Следващият задължителен компонент са подправките – ароматните подправки подхождат много на по-голямата част от рибите. Задължително е да се сложи черен пипер, следващите миризми са избор на готвача. Следващото и най-важното от до сега изброените е желанието и фантазията – независимо каква рецепта сте избрали, няма да се получи ако не проявите някакво творчество. Вижте още кои подправки са подходящи за риба.

Ако имате под ръка пъстърва и се чудите как да я приготвите, най-добре е да я направите на скара. Месото на тази риба е доста крехко и няма нужда от някаква дълга термична обработка, а приготвена по този начин ще стане дори здравословна. И като става дума за здравословно хранене, да отбележим, че можете да си направите вкусна пъстърва и на пара. След това да задушите зеленчуци за гарнитура или да й направите някакъв сос, по възможност по-лек.

Приготвена по тези два начина, пъстървата става най-вкусна. Но ако сте привърженици на печенето във фурна или пърженето, можете да си я приготвите и така. Като миризма за риба пъстърва, много подходящи са свежите подправки – магданоз, копър, мащерка. Изберете две от трите, за да не загорчи рибата от толкова много аромати.

Пъстърва печена с коричка

Пъстърва със свежи подправки

Необходими продукти: пъстърва, магданоз, копър, сол, чесън, черен пипер, лимон, масло

Начин на приготвяне: Слагате всяка риба в парче алуминиево фолио – под пъстървата намажете с масло и сложете два резена лимон. Подправките накълцайте на ситно и сложете в рибата, както и върху нея, като преди това сте я поръсили със солта и черния пипер. Затваряте фолиото и слагате на скарата да се изпече.

Тъй като е крехка, на пъстървата не й е нужно много време, за да се приготви. Ако пожелаете може да сложите в рибата други зеленчуци – царевица, моркови и дори грах. Не прекалявайте с лимона, за да не се загуби вкусът на рибата.

Ако решите да сложите вместо магданоз и копър само мащерка, добавете и няколко стафиди в коремчето на пъстървата. Получава се особен сладък вкус, който в комбинация с лимона и вкуса на рибата става много приятен.

Ако обичате пъстърва, ви съветваме да опитате от следните рецепти:

- пъстърва на фурна;

- пъстърва на скара;

- рибена чорба от пъстърва;

- или пъстърва на тиган;

Каквото и да изберете, резултатът винаги ще е повече от вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
44
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ива
Ива
06.12.2014 17:39
А колко време се пече на скарата
2
0
Вони
Вони
19.07.2014 20:35
Еех ! Какво искате повече ???! Лигльовци безкрай има !!!
0
3
Никой не
Никой не
19.07.2014 20:36
Аман от нахални хора !
2
3
Никой не
Никой не
19.07.2014 20:32
Ама че измислен сайт ! Само реклами и пъстърва не се приготвя само по този начин . Боже,боже ! До тук ли стигнаха БГ сайтовете ?!
2
5