Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Заместители на кафето

Заместители на кафето

AdminAdmin
Администратор
95242k
Кафе

Един от най-достъпните и известни заместители на кафето е коренът на обикновената цикория. Той е много близък по вкус до истинското кафе.

Коренът от цикория е много полезен за хора, които страдат от диабет, тъй като намалява нивото на кръвната захар. Коренът от цикория също така спомага за нормализирането на кръвното налягане и разширява кръвоносните съдове.

Коренът от цикория нормализира обмяната на веществата, спомага за пречистването на кръвта и черния дроб, действа успокояващо при депресии.

Кафе от Цикория

Кафето от ечемик също е много популярен заместител на ароматната напитка. Кафето от ечемик съдържа белтъчини и витамини А, В, С и Е.

Кафето от ечемик има свойството да действа подмладяващо на организма и да забавя стареенето, тъй като е природен антиоксидант.

Кафето от ечемик нормализира работата на сърдечно-съдовата система и на стомаха, намалява вредния холестерол и подобрява еластичността на кръвоносните съдове.

Кафето от топинамбур е най-популярният заместител на истинското кафе. Кафето от топинамбур е полезно за болните от диабет благодарение на специалното вещество инулин, което се съдържа в него. Кафето от топинамбур действа добре върху стомаха. То съдържа витамин С, желязо, фосфор, калий и магнезий.

Заместители на Кафе

Кафето от жълъди също е много популярен заместител на истинското кафе. То е много вкусно и ароматно. На външен вид то прилича на нещо средно между кафе и какао. Кафето от жълъди има укрепващо действие върху организма.

То действа добре върху устната кухина, тъй като атакува възпаленията благодарение на антибактериалните си свойства. Кафето от жълъди съдържа аминокиселини и белтъчини и намалява кръвната захар.

Кафето от ръж е богато на витамини и аминокиселини. За приготвянето му зърната ръж се пекат и се мелят като кафените зърна. Кафето от ръж спомага за изхвърлянето на шлаки и токсини от организма.

Кафето от семки на круши не е от най-популярните, но в някои страни го използват като заместител на ароматната напитка. За приготвянето на този заместител на кафето семките от круши се пекат и се смилат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest