Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Идеалният крем за бишкоти

Идеалният крем за бишкоти

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k
Крем за бишкоти

Бишкотите, известни като бишкоти ди Прато, както и кантучини, представляват двойно изпечени бисквити. Те са творени е на любимата ни италианска кухня, а за първи път са приготвени в италианския град Прато. Приготвянето им е лесно и бързо. Освен това могат спокойно да се открият в магазина до вас.

Специфичното при бишкотите е, че вървят ръка за ръка с крем. Има всевъзможни рецепти за него. Ето кои са най-подходящите кремове, с които да сервирате вашите бишкоти.

Плодов крем

Необходими продукти: 1 опак. крем ванилия, 1/2 л. прясно мляко, 100 г малини, 100 г череши, 1 с.л. ром

Начин на приготвяне: Кремът се разбива с прясното мляко и рома, както е указано на опаковката. Когато се поднасят, бишкотите се нареждат в чиния, отгоре се покриват с крема, а върху него се декорира с малините и черешите.

Крем с ром и орехи

Необходими продукти: 500 мл прясно мляко, 300 г бишкоти, 125 г масло, 5-6 с.л. пудра захар, 2 бр. яйца, 1-2 с.л. ром, 1 ч.ч. смлени орехи, плодове за украса

Начин на приготвяне: Млякото се разбърква с двата жълтъка и се слага да заври. Добавят се бишкотите и се сваля от огъня. Маслото се разбива с пудрата захар и се прибавя към млечната смес. Прибавят се орехите и рома.

Разбърква се хубаво. Белтъците се разбиват на твърд сняг и много внимателно се прибавят. Разбърква се леко. Бишкотите се разпределят в купички и се украсяват с плодове според сезона.

Кремове за бишкоти

Крем Ахелой

Необходими продукти: 1 л прясно мляко, 6 бр. яйца, 5 препълнени с.л. брашно, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. натрошени орехи, 1 ч.ч. натрошени чаени бисквити, 1 с.л. масло или маргарин, 1 ванилия

Начин на приготвяне: По-голямата част от прясното мляко се слага в подходящ съд на котлона на слаб огън. Отделно се разбиват 6 бр. жълтъка и 3 бр. белтъка с 1 ч.ч. захар, 5 препълнени с връх с.л. брашно, 1 ванилия и останалата част от млякото. Разбива се добре и се добавя към горещото вече прясно мляко, като непрекъснато се бърка.

Варенето става на слаб котлон през цялото време и при непрекъснато бъркане. Когато е готов, се сваля от огъня и му се добавя 1 с.л. масло. Разбърква се добре и се оставя на хладно, за да изстине, като от време на време се бърка, за да не се получи коричка.

Бишкотите се поставят в чиния и се заливат с крема. Отгоре се посипват натрошените бисквити и орехи.

Маскарпоне

Необходими продукти: 250 г сирене маскарпоне, 200 г крема сирене, 100 г заквасена сметана, 100 г пудра захар, 200 г сладко от боровинки

Начин на приготвяне: Маскарпонето, крема сиренето, сметаната и захарта се разбиват с миксер до получаване на хомогенна смес. Бишкотите се нареждат в чиния. Върху тях се реди слой маскарпоне крем и малко сладко, отново крем, като най-отгоре се завършва с боровинково сладко.

Вижте също как да си направите домашни бишкоти, класическите италиански кантучини, любимите тирамису кремчета или класическото италианско тирамису.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
53
42
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимна
Анонимна
кремовете звучат супер що не вземете да ги приготвите и да ми ги пратите ще съм много доволна :)
09.02.2014 18:00
3
мария
мария
Реклама !Вие какъв сайт сте ?
18.09.2013 11:10
2
3