Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Вкусни рецепти, с които ще заобичате лобода

Вкусни рецепти, с които ще заобичате лобода

Лобода
Бамбукова стойка с 4 разделения с дръжка-19%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова стойка с 4 разделения с дръжка
35.00 лв.
28.31 лв.

Предлагаме ви супервкусни и здравословни рецепти с лобода – първата от тях е за мусака с кайма и картофи. Следващото предложение е за постна гозба и се приготвя бързо и лесно.

Ако не предпочитате лобода, сменете зеления листен зеленчук с друг – например лапад или пък със спанак. Ето и какво ви е необходимо за приготвяне на първата рецепта:

Мусака с картофи и лобода

Ястия с лобода

Необходими продукти: 500 г кайма, 600 г картофи, 400 г лобода, 4 моркова, глава лук, скилидки чесън, копър, сол, черен пипер, олио

Начин на приготвяне: Изчистете лука и го нарежете на ситно, след което го сложете при вече изпържената кайма да се задуши. След няколко минути добавете нарязаните на ситно моркови.

Когато и те омекнат, сложете няколко скълцани на ситно скилидки чесън, картофите нарязани на кубчета и подправките. След като картофите поомекнат, добавете нарязаната на ситно лобода и разбъркайте добре.

Готовата смес изсипете в тавичка и печете до готовност. По желание отгоре можете да сложите мазнина и малко червен пипер. Ако предпочитате, направете си заливка от яйце и кисело мляко. Друг вариант е просто да поръсите мусаката обилно със сирене или кашкавал и да запечете за няколко минути.

Следващото предложение е за гозба само със зелени зеленчуци. Ще ви трябват:

Лобода с домати

Рецепти с лобода

Необходими продукти: 3 връзки лобода, 2 връзки зелен лук, около ¼ буркан домати, ½ връзка магданоз, ½ връзка джоджен, 2 – 3 стръка пресен чесън, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, сол

Начин на приготвяне: Лукът и чесънът се режат на ситно и се слагат да се задушат в тенджера с малко вода и олио. След това се добавя лободата, която е предварително измита и нарязана. След като смени цвета си, се слагат червеният пипер и доматите. Разбърква се добре и се посолява на вкус.

Накрая се добавят накълцани на ситно джоджен и магданоз, черен пипер и се разбърква. Веднага след това ястието се залива с разбити яйца и започва да се бърка енергично – както при миш-маш. Когато яйцата се стегнат, гозбата е готова за консумация.

Можете да консумирате с кисело мляко или ако обичате, да добавите парче натрошено сирене заедно с яйцата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен