Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Български постни манджи

Български постни манджи

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
3 от 4 Снимки

3. Прясно зеле с лук, копър и домати - една от най-обичаните български постни манжи за лятото



Необходими продукти: 1 зелка, 1/2 глава лук, 1 ч.ч. нарязани домати от консерва, сушен копър, сол, червен пипер, 1 щипка лимонена киселина, олио

Начин на приготвяне: Зелето и лукът се нарязват и се задушават в олио и вода. Добавят се доматите и копърът. Овкусява се със сол и червен пипер и се налива вода. Вари се до готовност. По желание, преди да се свали от котлона, се поръсва с щипка лимонена киселина.

Под нарицателното българската кухня се обобщават всички традиционни български ястия в комбинация със заимстваните от други страни традиции, трайно залегнали и широко използвани и у нас.

Един от най-големите дялове в българската кухня заемат постните манджи. Рецептите са формирани в продължение на векове.

Традициите на приготвяне и овкусяване представляват уникална симбиоза от европейската и азиатска кухня. Някои от най-обичаните постни ястия у нас, може да разгледате в галерията горе.

Те са гарантирано вкусни, стават за всеки ден, а може да поднесете всички български постни манджи и на Бъдни вечер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати