Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Екзотични рецепти за сос от касис

Екзотични рецепти за сос от касис

2 от 2 Снимки

Сос от касис с домати


Съставки: 250 грама касис, 140 грама доматено пюре, 3-5 скилидки чесън, 1-2 остър пипер, пресни билки, сол, черен пипер, подправки - на вкус.

Начин на приготвяне: Зелените подправки, които сте избрали, заедно с чесъна, лютия пипер и касиса пюрирайте с пасатор. След това постепенно добавете настъргани домати, сол и черен пипер и разбъркайте добре. Ако е необходимо, добавете малко кориандър за аромат, а след това поставете в хладилник за няколко часа.

Какво ви изниква в главата, когато чуете касис? Обзалагаме се, че почти всички домакини си представят конфитюри, компоти, може би желета.

Някои хора обаче, които имат щастието да обитават различни крайградски райони, разполагат с богатството на ягодоплодния храст, който ражда касис. От неговите плодове, освен традиционните сладкарски изделия, може да се приготви и вкусен сос, който в различни страни се среща в комбинация с кисели краставички, френско грозде и какво ли още не. Вкусът му е кисело-сладък, в зависимост от съставките, които сте добавили.

Сосът може да се използва за добавяне към най-различни ястия, но можете да го запазите и за зимата. Чесънът, който редовно влиза в състава на соса от касис, освен че добавя характерен аромат, но играе ролята и на чудесен консервант. Ето защо днес ще ви представим две рецепти, с които може да се сдобиете с тази универсална подправка, внасяща доза ексцентризъм в кухнята.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати