Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»С какво да се храним в различните етапи на бременност

С какво да се храним в различните етапи на бременност

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
242308
2 от 8 Снимки

2. 9-12 седмица


Това е много важен етап, тъй като през него се оформя структурата на бебето. Много е важно да приемате достатъчно магнезий, тъй като той е в основата на правилния растеж. Подпомага създаването на тъкани и заздравява мускулите. Магнезий може да си набавите чрез ядките, семките, соята и пълнозърнестия хляб.

Особено важно е и здравето на кожата и дробовете на бебето. За доброто им развитие консумирайте храни с витамин А като моркови, манго, спанак и тиква. Друг важен момент през този етап е гаденето сутрин. Няма как да го спрете, но може значително да го облекчите. Когато се събудите, преди да станете от леглото, хапнете няколко обикновени бисквити. Джинджифилът също облекчава гаденето. Никога не оставяйте гладни, но и недейте да преяждате;

Всяка жена мечтае да стане майка. Когато научи за добрата новина, през главата и започват да минават хиляди неща. Но какво става след това? Започва да се храни двойно с всичко, което види, което ѝ се дояде. А това определено не е здравословно, ще кажете.

Всъщност да - не е здравословно, но трябва. Здравословното хранене през бременността може да ви накара да се преборите с тежестта от самата бременност. Възстановяването след раждането също ще бъде много по-лесно. Но най-важното - с правилно хранене ще дадете на бебето си всичко, от което то се нуждае.

Много е важно да откажете някои вредни навици като пушенето например. Намалете кофеиновите напитки, а вместо тях пийте вода. Вечер, преди да си легнете, изпийте чаша мляко или плодов сок. Разбира се всеки етап от бременността е различен, с различни настроения и нужди. Всеки етап е свързан с определени процеси. Ето и някои съвети как да се справите с проблемите и да подпомогнете процесите през различните етапи от бременността /разгледай галерията/.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати